Реклама / Ads
3| 3096 |10.09.2021 НОВИНИ

Проф. Герджиков: Резултатите на предстоящите избори няма да са много по-различни

.
Проф. Огнян Герджиков Източник: БГНЕС
Резултатите на предстоящите предсрочни парламентарни избори няма да са много по-различни от тези на последния вот, освен, ако не се появи тази политическа сила, за която се говори упорито, която може да събере много от протестния вот. Това прогнозира пред БНР проф. Огнян Стефанов Герджиков, юрист и политик, председател на 39-ото Народно събрание и бивш служебен премиер.
 

„Това са хора, които имат много голяма капацитет. Аз лично много ги харесвам. Те няма да имат време да създадат нова партия, защото времето ще е много кратко, но биха могли да се пришият към съществуваща партия - нещо, което стана преди 20 години“, коментира той за служебните министри Кирил Петков и Асен Василев и евентуален техен общ политически проект.

 

На въпроса - ако не се появи нова политическа формация, какви ще са резултатите, професорът отговори:

 

„Тогава най-ме е страх, че ще се повтори почти същото, което е в настоящия парламент. Може би „Има такъв народ“ ще слезе малко, тъй като те не можеха да изиграят добре картите си. Това ще смъкне от доверието на избирателите към тях. Така си мисля. БСП може да качи малко“.

 

„Ако сравняваме с предходния парламент, който имаше съвсем кратък живот, този, който ще има подобен живот, като че ли е с една идея малко по-интелигентен“, каза още той.

 

Според него в трудната обстановка председателят на Народното събрание Има Митева се справя сравнително добре.

 

„Действително тя няма достатъчно натрупан опит,  макар че виждаме, че сега в по-голяма степен овладява залата в сравнение с предходния парламент, където тя в известна степен беше безпомощна. Това е съвсем естествено и нормално. Но тя е човек, който е много добре подготвен юридически, точно в тази материя, в която е необходимо човек да е наясно за един председател на парламента. Тя натрупа известна рутина и това й помага. Бих казал, че се справя твърде добре“.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3025 |09.09.2021 Проф. Георги Михайлов: БСП ще подкрепи на второ четене коригирания бюджет на НЗОК . 5| 4614 |09.09.2021 Проф. Минеков праща доброволна покана на ”Труд” да напусне сградата на МК . 34| 5452 |06.09.2021 Проф. Ивайло Дичев: В момента България е по-разделена от всякога, загърбен е националният идеал . 3| 3665 |06.09.2021 Проф. Милко Палангурски: Съединението е най-големият успех на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads