Реклама / Ads
50| 7179 |07.07.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Ако ИТН излъчи премиер, ще е противоположност на Борисов. Експерт и да не е на „конгречулейшън“

.
Тошко Йорданов
За да има стабилно правителство би било добре, ако има 121 депутата от трите партии на протеста. Ние коалиция с партиите на статуквото няма да правим под никаква форма. Това каза по НТВ зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.
 

На въпрос дали сега ИТН ще направи правителство, той обясни: „Зависи какво ще направят хората на изборите. Ако хората искат промяна и правителство, би трябвало те да излязат и да гласуват, надавам се не за някоя партия на статуквото. Иначе другият вариант е много сложен.

 

Ако се получи старото съотношение, ще е много трудно. На ДПС и БСП трудно може да се вярва. Тук трябва да има практицизъм. Надявам се, че хората ще излязат да гласуват. Не искам да се правя на врачка. Когато човек отива на избори, трябва да е с ясното съзнание какво прави. Ако хората гласуват масово, логиката сочи, ,че съотношението няма да е същото. Но е възможно да се стигне до нови избори. Това не е страшно. Държавата не се срива, тя продължава да функционира.

 

Ние знаем как ще постъпим във всеки вариант. Не мисля, че ГЕРБ ще имат същия резултат. Не може да се подходи само и само да има правителство. Това правителство не се създава, за да го има, а да се свърши някаква работа. Интерпретация с ГЕРБ е абсурдна. Мантрата, че ние ще бъдем патерица на ГЕРБ, е глупост. Тази мантра се разправяше от ГЕРБ на предните избори“.

 

Попитан за бъдещия премиер той каза: „Ако зависи от нас, ще бъде по-скоро експерт“. Запитан дали това може да е Ива Митева той обясни: „Всичко може.  Може да е всеки, който отговаря на определени изисквания. Антоанета Стефанова е един от нас. Ще е човек, който ще е противоположност на Бойко Борисов като качества.  А не просто да е на „конгречулейшън“.

 

Предварителни разговори не правим. Имаме телефоните на Христо Иванов, той е гостувал в Шоуто. Програмата ни е толкова детайлна, че няма накъде. Има във всеки сектор дейности със срокове за изпълнение“.

 

На въпрос дали в следващ кабинет  ИТН харесва някой от сегашните министри той отвърна: „Ние не сме с тях гаджета, че да се харесваме. Дали някой от тях би получил покана, е въпрос след 11-ти юли. МВР се справя много по-добре, отколкото през последните 11 години. МВР се опитва да спре купените гласове. Преди МВР подпомагаше купуването на гласове. Според нас подходът трябва да е практичен. В кабинета на Борисов една година имаше протести, а той се запъна, за да си изпълни поне един път мандата.

 

За нас е важно какво мислят хората, а не политически опоненти. Тук е важно доверието на хората. Няма никакво значение какво мислят за нас отиващите си партии. Кметът на Благоевград никога не е бил член на ГЕРБ. Бил е зам.-кмет на Петрич преди много време. А ГЕРБ ядоха такъв бой, че не отидоха на балотаж. Нинова обича да говори ефектно“.

Относно слуховете, че само играят опозиция на ДПС, той  обясни: „Чувал съм всякакви неща. Това твърдение би било вярно, ако ние бяхме направили кабинет и бяхме подкрепени от ДПС. Доган беше гост на сценаристите. За нас беше журналистическо попадение, когато той реши да говори за обръчите от фирми.

 

Това мина някак си покрай ушите ни. Тогава бяхме в ролята на журналисти и беше хубаво, че сме измъкнали подобно изказване“. Относно реплики на Божков за Слави Трифонов, Тошко Йорданов каза: „Нова телевизия не се ли води свързано лице в Васил Божков? Той я финансираше. Не разбирам поведение на журналисти като вас, които вадят реплика от 2009 година. Васил Божков има и снимки как се прегръща с Бойко Борисов. Слави е говорил с Иван Костов, с Бойко Борисов преди години. Връзките, които се правят, хвърлят намеци. Божков е в някаква ситуация и прави това, които смята за правилно.  Въпросите не към нас, а към него“.  

 

Относно прокуратурата Йорданов каза: „Ако прокуратурата се децентрализира, прокурорите ще могат да си вършат работата, без да им влияе главния прокурор. Ние искаме да има пряк избор на главен прокурор, така, че хората да решат“.

 

За Бойко Борисов той обясни накратко: „Човек, който трябва да има среща с правосъдието“. За Нинова: „Ще си замълча“. За Слави Трифонов: „Там има всичко“.  За Иван Гешев: „Човек, който не трябва да е на този пост“.  За Карадайъ: „Въпрос от лексикон. Могат да се кажат хиляди неща. Всичко, каквото е ДПС“. За Манолова: „Беше прекрасен омбудсман. За Пеевски: „Кой?“.  За Божков: „Нямам контакти с него. Закона „Магнитски“. За Борисов: „Премиерът, който каза, че са му аранжирали шкафчето“. Лъжа. Няма ли да ме питате кога ми е била първата целувка. Вярно лексиконски въпроси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 31679 |05.07.2021 Политологът Димитър Аврамов: Партия, управляваща довчера, излъчи гигантска лъжа . 45| 6702 |04.07.2021 Тошко Йорданов: Ако вземем властта, ще предложим кабинет . 52| 6547 |29.06.2021 Тошко Йорданов за дебат с Борисов: С терористи не преговаряме . 3| 3862 |19.06.2021 Автошколите отново подготвят протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads