Реклама / Ads
20| 5451 |04.04.2014 НОВИНИ

Г. Гергов: Другарите са ме слагали на място не веднъж

.
Председателят на БСП-Пловдив Георги Гергов
Oт 500 хил. до 1 млн. лв. си вадя всеки месец от джоба и ги влагам в панаира. Това са мои лични пари, пренасочени от друг бизнес. Истината е, че панаирът е губещ.
 

Така председателят на БСП-Пловдив Георги Гергов обясни ситуацията, в която се намира Пловдивският панаир, предаде в. „Марица”. Той призна, че световните изложения в Сарагоса и в Шанхай го дофинансира

За Шанхай например държавата даде 1,2 млн., а участието ни струваше 5 млн. Другите пари кой смятате, че ги плати? Не го казвам често, не демонстрирам, защото не искам да се хваля. Панаирът съществува благодарение на моя останал бизнес, откъдето преливам свежи пари. Това го знае всеки един работник в панаира.

Всичко там е прозрачно - това е едно огромно предприятие с огромни разходи и ниски и неритмични приходи. Ние имаме на месец 100 хил. лв. за вода. А отоплението зиме също минава 150 хил. лв. Истината е, че годишните приходи на панаира са 5,5 млн., а разходите са над 11 млн. Който е разумен, да си направи сметка, обясни Георги Гергов.

Въпреки лошата локална картина, Гергов е оптимист на национално ниво.
"Убеден съм, след няколко години ще има до 400 хил. нови работни места. Само трябва да оставим правителството да работи. Този кабинет 8 месеца е под обстрел. Като се направи сметка какво е свършено за бизнеса, в социалната сфера, здравеопазване - се вижда, че е свършено много. Затова казвам, че това не са суперлативи, а реалности", подчерта бизнесменът.

"Дай да видим реалностите. Ние сме БСП. Какво е АБВ? Казал съм вече - максимум 1%. Това са им силиците, АБВ са временно явление", подчертава Гергов.

По думите му Моника Станишева няма нищо общо с БСП. "Моника няма нищо общо с партията. Това, че му е жена на Станишев, е друга работа. Но хората не познават Сергей - много сложен и интелигентен човек. Той има точка на топене до определено ниво, след което не слиза надолу. Много пъти съм казвал, че нямам началници. Но за да наведа глава и да го слушам като партиен началник, това мисля, че говори много. Означава, че съм го оценил.

А Бойко си няма представа от БСП. Никой не може да управлява задкулисно, включително и другарят Станишев. Всичко се знае отдолу до горе и всеки партиен член си казва какво мисли, без да цепи басма на никого. И мен са ме сривали за неща, за които съм бил убеден, че ще ги прокарам, но другарите са ме слагали на място", споделя Гергов.

"Отсега казвам, че следващият кмет на Пловдив ще е от БСП. Над 25 години ние се нагледахме на дясно управление, а градът изостава все повече. Време е да обърнем резултата. Само фактът, че имаме над 100 хил. гласа в Пловдив и региона, говори много", убеден е лидерът на пловдивските социалисти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5552 |22.01.2014 Гергов: Оставката е мечта . 17| 5983 |14.01.2014 Калфин написа писмо на другарите . 34| 5601 |15.10.2013 Георги Гергов: В БСП сме като цигани, караме се, но сме единни . 36| 5899 |07.07.2013 Георги Гергов: ГЕРБ се държи като ощипана госпожица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads