Реклама / Ads
5| 3810 |09.01.2023 НОВИНИ

Веселина Александрова: ГЕРБ ще платят висока политическа цена, подаряват Панаира на Гергов без обяснения

.
Източник: личен архив
Втората извънредна сесия на общинския съвет в Пловдив, на която трябваше да се направи опит да се спре схемата на Георги Гергов за овладяването на Пловдивския панаир, отново беше провалена от общинарите от ГЕРБ и БСП на Гергов.
 

Заседанието беше свикано извънредно по искане на общински съветници от различни групи. На него обаче дойдоха само 21 от 51 общинари и то пропадна заради липсата на кворум.


По подобен начин се разви и първата извънредна сесия по същия въпрос на 3 януари. След провала ѝ от “Демократична България” инициираха ново извънредно заседания, но отново без успех.

 

"За позорното си поведение ГЕРБ ще платят много висока политическа цена, защото те предадоха пловдивчани", написа във Facebook Веселина Александрова, общински съветник и председател на групата на Демократична България в ОбС.

 

"Пловдив.Подаряват Панаира на почетния руски консул Георги Гергов без обяснения, без каквото и да е мотивация и публична позиция. Разбира се, че имат мотиви, но не могат да си ги признаят публично, защото ще бъдат изгонени завинаги от управлението на града".

 

"Пловдивския панаир беше прекратена заради липсата на кворум.
Дългата история с подаряването на Панаира започва с друг руски гражданин и премиер на България Сергей Станишев от БСП и завършва с “евроатлантика” Бойко Борисов, член на БКП".


"Това е чудесна метафора на българския преход и на завладяната държава, в която приказките на ГЕРБ за евроатлантизъм се изпаряват като сапунени балони, когато с очите си виждаме как обслужват личните икономически интереси на официалния представител на режима в Москва в Пловдив."


"А какво се случва с интересите на пловдивчани? ГЕРБ дори не измислиха оригинална лъжа, а извадиха старата димка с Операта, която вадиха и преди 6 години, когато пак ГЕРБ опитаха да подарят изцяло Панаира на Гергов."


"Дайте 350 дка на Гергов, а той може да благоволи да ви остави 1.7 % от тях за Опера.
Срам ме е, че Общинският съвет на Пловдив предава гражданите си, предава Пловдив!"


"На всичкото отгоре “услугата”, с която ГЕРБ обслужват Гергов е нескопосана! Заедно с БСП на Гергов произведоха шизофренно решение на 19 декември. В него в първа точка забраняваме, във втора точка разрешаваме, а в трета точка пращаме кмета да оспори в съда това, което сме разрешили във втора точка".


"Днес нашият представител ще отиде на общото събрание на Пълдин Туринвест и ще каже „Не сме съгласни да дадем Панаира и блокираме подаряването“, а в същото време ще гласува За подаряването на Панаира. Гергов ще приеме, че го подаряваме, а кметът ще оспорва. Звучи като комедия, но всъщност е престъпление срещу пловдивчани!", пише още Александрова.

 

Адвокат Стефан Левашки също не остана безучастен по темата.

 

Пловдивският общински съвет подари панаира на Георги Гергов. Уникален и доказан във времето е модела на почетния руски консул - ”Всички на софрата”, написа той във Facebook.

 

"Направо да му връчва президента на него третия мандат, да организира една кръгла маса в ЦУМ и да съставя кабинет.

 

Той ги разбира тези неща, подаръци ще има за всички от сърце, за Новата година да тропнем ний хорце. То и без това на електората само хора му са в главата.", смята Левашки.

 

И българският издател, преводач и политик Манол Пейков не закъсня с реакция.

 

Ето какво написа той в социалната мрежа:

 

"Общинските съветници на ГЕРБ (17) и "Автентична лява БСП" (7) бламираха втора поредна извънредна сесия на Пловдивски общински съвет (свикана по инициатива на Veselina Aleksandrova, която два пъти поред успя да събере необходимите 17 подписа за това), на която трябваше да се прегласува с к а н д а л н о т о (меко казано!) решение 130-годишният Пловдивски международен панаир да бъде окончателно харизан на Георги Гергов."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4801 |09.01.2023 Радев поиска с ПП да обсъдят варианта за кабинет с мандат на ДБ при договорка с ГЕРБ . 5| 7019 |09.01.2023 Даниел Смилов: От ГЕРБ има добра новина. Борисов да прехвърли властта и да се отстрани Гешев  . 13| 3509 |08.01.2023 Николай Денков: ГЕРБ-СДС да променят отношението си към корупцията и ще разговаряме с тях . 4| 3441 |08.01.2023 Екатерина Захариева заяви, че ако третият мандат отиде в БСП, ГЕРБ-СДС ще водят разговори с левицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads