Реклама / Ads
4| 3347 |22.12.2022 НОВИНИ

”Демократична България” обвини ГЕРБ в квази евроатлантизъм заради Пловдивския панаир

.
Източник: личен архив
Демократична България”(ДБ)обвини ГЕРБ в квази евроатлантизъм заради Пловдивския панаир. Най-добрите експерти в дисциплината на това да се биеш в гърдите какъв евроатлантик си и едновременно да се договаряш с хората на Кремъл в България са от ГЕРБ, обяви в декларация от парламентарната трибуна Йордан Иванов.
 

Поводът за декларацията, по думите му, е "скандалът за Пловдивския панаир, който благодарение на квази евроатлантиците от ГЕРБ, окончателно отива в ръцете на почетния консул на Руската федерация (РФ) в Пловдив Георги Гергов." 

 

Депутатът припомни, че предисторията започва от 2016 г. и се базира на "приятелството на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов.

 

По разпореждане лично на тогавашния премиер държавата се отказва от своите 43 процента и те отиват в общините Пловдив и Варна, които и до днес се управляват от ГЕРБ. И двете общини планират да прехвърлят този дял в ръцете на Гергов.

 

Нещата не се случват точно така и Общинският съвет Варна решава да върне своя дял на централната власт, чието решение не се изпълнява от кмета Портних", се казва в декларацията.

 

Добре е да говорите, че сте евроатлантици до момента, в който не се сговаряте с хората на Кремъл в България, до момента, в който не се изгради "Турски поток" с парите на българските данъкоплатци, докато не гласувате хартиената бюлетина заедно с БСП, посочи Йордан Иванов.

 

Добрата новина е, отбеляза той, че решението на Общинския съвет в Пловдив е "некадърно, противоречиво в двете си части и трябва да бъде преразгледано". Тоест имате шанс да докажете, че Пловдивският панаир няма да отиде в ръцете на Георги Гергов, защото днес не ДБ, а градът ще протестира. Ваш дълг е да запазите обществения интерес, като общините Пловдив и Варна, държавата да запази своя дял, обърна се представителят на ДБ към ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3184 |19.12.2022 Американският конгрес решава дали да обвини Тръмп за щурма на Капитолия . 3| 2987 |06.12.2022 Скандал заради Шенген: ПП обвиниха "хартиената коалиция" за ветото на Нидерландия . 8| 4797 |05.12.2022 Андрей Райчев: Розова мечта на ГЕРБ е не властта, а да разделят ”Демократична България“ от ”Продължаваме промяната” . 8| 3415 |01.12.2022 Десислава Атанасова обвини ПП, че се държат истерично

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads