Реклама / Ads
3| 2986 |06.12.2022 НОВИНИ

Скандал заради Шенген: ПП обвиниха "хартиената коалиция" за ветото на Нидерландия

.
Със скандал заради решението на Нидерландия да не ни пусне в Шенген започна днешното извънредно заседание на Народното събрание. Според депутатите от “Продължаваме Промяната” причината е така наречената “хартиена коалиция”. ГЕРБ пък определиха твърдението като “шарлатания”. 
 

Даниел Лорер прочете декларация от името на ПГ на “Продължаваме Промяната”, в която заговори именно за хартиената коалиция като причина за отказа на Нидерландия да ни допусне в Шенген. Освен това, според формацията на Кирил Петков и Асен Василев, липсата на антикорупционни закони също е допринесла за ветото. 

 

Вежди Рашидов обаче се намеси и заяви, че две години се самобичуваме като говорим за корупцията, а за бежанците се говорило толкова, че оставало впечатлението, че от нас “тече”. 

 

Депутат от ПП намери повод да припомни скандала с Десислава Танева от ГЕРБ, която бе земеделски министър, а във изтекло видео става ясно как тя “съветва” зеленчукопроизводители да си мълчат за нередности, за да не спрат парите от Европейския съюз. Тогава Танева заяви, че изказването й е било извадено от контекст. И днес бившата вече земеделска министърка повтори това с гняв от трибуната на парламента. По думите й по нейно време Министерство на земеделието е упражнявало най-строг контрол. 

 

Остро се изказа и Тома Биков от ГЕРБ, който видя проблема в “Продължаваме Промяната”. 

 

“България заприличала на Кирил Петков, а когато страната ни прилича на Кирил Петков, няма как да ни вярват”, посочи Биков и допълни, че страната ни ще започне да излиза от блатото, а “системните партии” трябвало да покажат, че България има позиция и може да я отстоява. 

 

Настимир Ананиев от ПП настоя Биков да бъде наказан за обида. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3460 |06.12.2022 Ген. Атанасов: Нама да подкрепим първия мандат, кандидатурата на проф. Габровски е заради БСП . 21| 9106 |05.12.2022 Трифонов: Заради това, което казва президентът, падна правителството на Кирил Петков . 3| 3434 |05.12.2022 Заради тавана: Растат цените на руския суров петрол . 4| 3268 |04.12.2022 ”Продължаваме промяната” за Шенген: Служебният кабинет дължи обяснение за провала на преговорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads