Реклама / Ads
4| 4347 |09.01.2023 НОВИНИ

Христо Иванов: Борисов хвърля кьорфишеци. Ако мандатът бъде връчен на ДБ, ще следваме примера на ПП

.
Христо Иванов Източник: личен архив
Търсене на подкрепа на база на програмни приоритети без коалиции и договорки, по примера на първите два мандатоносителя, е формулата, на която трябва да стъпи този, който получи третия мандат.
 

Това коментира пред журналисти в Пловдив съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, предаде БТА.

 

По думите му това е моделът, който "Продължаваме Промяната" и ГЕРБ са приложили. 

 

Ако мандатът бъде връчен на "Демократична България", ще последваме примера на "Продължаваме Промяната", които изработиха програмен документ, организираха срещи и го внесоха в зала, за да търсят подкрепа от всички, коментира Иванов.

 

"Изобщо не говорим за коалиция, участие на министри и на лидери в кабинета, за да не се превръща в арена на противопоставяне, ако изобщо има шанс да се случи", отговори той. 

 

Той бе категоричен, че не може да се правят коалиции, да се избират министри от различни формации и да влизат лидери в кабинета. Ние отдавна сме заявили, че бихме пристъпили към подкрепа или реализация на кабинет само при много ясен ангажимент за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние,допълни Иванов.

 

"И понеже на Борисов не му е изгодно да се произнесе по тези тези, почва с кьорфишеци и уйдурми. Ще номинира премиери от други партии при невръчен трети мандат. Това е опит да измести темата", допълни Иванов. И зададе въпроса: "Готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки и коалиции, но да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията. И днес това ще го проверим в Пловдив".

 

Христо Иванов и зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Кристиан Вигенин са в Пловдив на извънредна сесия на Общинския съвет, чиято тема е Международният панаир в Пловдив.

 

Липса на кворум не позволи да бъде дадено начало.

 

Целта на заседанието е да се гласува отново решението как да гласува представителят на община Пловдив на предстоящото Общо събрание на акционерите на дружеството "Пълдин Туринвест", насрочено за днес.

 

Това е втори опит, след като на 3 януари първата извънредна сесия по темата не успя да събере кворум.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3139 |09.01.2023 Петков: Сигурен съм, че Борисов няма да се появи на делото . 2| 2955 |09.01.2023 Стефан Янев: Ходът на Борисов е търсене на взаимодействие . 5| 7014 |09.01.2023 Даниел Смилов: От ГЕРБ има добра новина. Борисов да прехвърли властта и да се отстрани Гешев  . 4| 3003 |09.01.2023 Продължава делото на Кирил Петков срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads