Реклама / Ads
8| 3426 |05.01.2023 НОВИНИ

Иванов: Готови сме за третия мандат. Но това не значи “просто някакво правителство”

.
Имам предизвикателство към всеки, който се окичва с нас на ревера си. Готови сме да поемем отговорност. Затова разговаряхме с ГЕРБ и проф. Габровски. Отнасяме се сериозно и с втория мандат, при всички различия, които имаме с ПП. Готови сме за третия мандат да се отнесем сериозно. Но това не значи да има просто някакво правителство.
 

Това заяви пред bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 


От партията на Бойко Борисов вчера лансираха предложението третият мандат да бъде връчен от президента именно на ДБ, който да бъде подкрепен от ГЕРБ, без формацията да иска участие в управлението. 


Христо Иванов обаче призовава - да не се бърза с третия мандат. 


“Смятам, че не можем да прецапаме просто през въпроса с втория мандат. ДБ не участва в сблъсъци и междуличностни разправии. Не се занимаваме с популизъм", посочи Иванов. 


Според него кризите пред страната са много и всеки бяга от поемането на отговорност като се заеме с управлението на страната но по начин, по който да минимизира електоралните щети. 


"Ако ние проведем избори сега, няма да получим прозорец за Шенген, няма да влезем в Еврозоната. Ние сме готови да поемем отговорност, да правим реформа. Очакваме среща с ГЕРБ да проведем разговор за съдебната реформа. Разбираме, че не сме пратени да се замеряме със снежни топки и обиди. Това значи да говорим, да слушаме. Затова е толкова привлекателно да си служат с нас в едно изречение", посочи още Иванов. 


"Заявки като тази за подкрепа от ГЕРБ на кабинет с третия мандат, ако той бъде връчен на ДБ е точно такава - как да минимизираме носенето на отговорност. Не смятаме вторият мандат за приключил. Бяха казани много неща. Утре ще се гласува декларацията и всеки трябва да каже няма ли да се занимаваме с тези национални задачи", допълни той.


Иванов коментира и днешните скандали в парламента покрай доклада на комисията "Джемкорп". 


"“Вместо да видим професионален доклад, пропаганда видяхме в НС при представянето на доклада от комисията “Джемкорп”. Случилото се бе насочено към избори. В този доклад има поредица от притеснителни констатации за това как подобен документ се е придвижил през администрацията и това едва ли е единственият случай. Един от пороците на кабинета на ПП беше феодализирането на министерствата. Това на енергетиката беше на ИТН", допълни Иванов. 


Съпредседателят на ДБ коментира и казуса с Пловдивския панаир. От партията призоваха той да бъде обявен за паметник на културата. 


"Това е емблема на българското стопанство, която бе харизана на Георги Гергов, ликвидира го като стопанска дейност", категоричен бе Иванов и допълни: 


Това е задкулисна схема и пример за руското влияние у нас. Причината - Гергов е почетен консул на Руската федерация. 


“Гергов ще получи пълен контрол над огромен терен. Цялата далавера обслужва единствено този, който яде баницата. Него го обслужва една част от БСП, която “Позитано 20” изгони. През годините червеният килим винаги е бил опънат за него. На фона на това, което се случва около България, на императива да прекъсваме формите на руско влияние у нас, това става още по-проблематично", допълни Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3377 |04.01.2023 Равносметката от декларациите в НС! Партиите се загледаха към третия мандат за кабинет . 28| 3297 |04.01.2023 Христо Иванов: Трудност е политиците да поемат отговорност, всички се опитват да минат по чорапи около това . 2| 3499 |03.01.2023 Христо Иванов: Отговорността за харизването на Пловдивския панаир на Гергов ще е лично на Борисов . 5| 2933 |03.01.2023 Иванов: Вторият мандат е реалната възможност България да получи управление с ясна програмна посока и задачи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads