Реклама / Ads
2| 2364 |25.08.2024 НОВИНИ

Германските власти задържаха заподозрения за нападението с нож в гр. Солинген

.
Източник: БГНЕС
Германската полиция е задържала „истинския заподозрян“ за нападението с нож в петък вечерта в западния германски град Солинген, при което загинаха трима души и други осем бяха ранени.
 

Това предаде вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл, цитиран от ДПА.

 

Ройл увери, че заподозреният в момента е разпитван. Говорител на МВР на провинцията потвърди, че мъжът се е предал на властите.





Ройл каза още, че задържането на заподозрения е резултат от целодневно разследване. Той допълни, че е „донякъде облекчен“, подчертавайки, че са налице не просто подозрения срещу мъжа, а „определени доказателства“.

 

Вестник „Шпигел“ твърди, че заподозреният е 26-годишен мъж, пристигнал в Германия в края на декември 2022 г., който е подал молба за убежище.

 

Органите за сигурност са нямали подозрения, че е бил ислямистки екстремист.

 

По-рано властите задържаха 15-годишно момче по подозрение, че е разбрало за планираното нападение, но не е информирало властите, отбелязва Асошиейтед прес. Две свидетелки казаха на полицията, че са чули момчето и неидентифицирано лице да говорят за готвено насилие преди нападението.





Преди изявлението на Ройл антитерористичният прокурор Маркус Касперс посочи по време на пресконференция, че властите все още не могат да говорят за мотивите на нападателя.

 

„В момента не можем да идентифицираме мотивите, но предвид обстоятелствата не може да изключим възможността за тероризъм“, коментира Касперс, без да предостави по-подробна информация.

 

Загиналите при нападението са двама мъже на 56 и 67-годишна възраст, както и 56-годишна жена. Полицията уточни, че нападателят изглежда нарочно се е целил в гърлата на жертвите.





Припомняме, че по-рано терористичната групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението. Твърдението не може да бъде потвърдено по независим път. Групировката не предостави доказателства за твърденията си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2807 |25.08.2024 НОИ: 1030 лв. достигна средната пенсия за осигурителен стаж и възраст през месец юли . 5| 2369 |25.08.2024 Елена Поптодорова за ударите на Хизбула по Израел: Трябва да се надяваме да не се стигне до регионална война . 0| 2367 |25.08.2024 Рила е в огнен капан вече трети ден . 4| 2378 |25.08.2024 Проф. Чуков: Хизбула опитват да докажат, че са отвърнали на удара, нанесен преди около 20 дена в Бейрут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads