Реклама / Ads
23| 3453 |28.05.2023 НОВИНИ

Гешев: Има заплаха срещу мен и прокурор по БарселонаГейт

.
Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че срещу него и прокурор по БарселонаГейт има заплаха. Новината става ясна благодарение на пост на обвинител №1 във Facebook и споделена статия на в. “Труд”.
 

“Потвърждавам, че е отправена заплаха срещу прокурор и срещу мен. Понеже съм в отпуск по лични причини, бях уведомен по установения ред. Не съм запознат с подробности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата. След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства. Както е казал още в деня на атентата един специалист по тероризъм: Ако държавата не вземе мерки, това ще е само началото. Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!”, написа Гешев.


Според вестника новината е потвърдена и от източници от НСО. Предположението е, че убийството на Красимир Каменов-Къро е свързано с тези заплахи. 


По-рано днес зам.-шефът на НСлС Ясен Тодоров посочи, че е обект на следене, но няма да поиска охрана от държавата. Заяви още, че допуска хората, които го следят, да са свързани с убийството на известния мафиотски бос. 

 

В четвъртък Висшият съдебен съвет откри процедура по предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор, след като заместника му Борислав Сарафов и шестима членове на Висшия съдебен съвет поискаха неговото освобождаване. 

 

Отново в четвъртък пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се яви на разпит в Софийската градска прокуратура по скандала. Припомняме още, че Гешев обвини заместника си Борислав Сарафов, че е опитал да задейства прекратяване на проверката в СГП, но наблюдаващият прокурор - съученик на Гешев - му се обадил да го предупреди. Това доведе до взаимни обвинения между всички замесени страни в политически натиск върху прокуратурата. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2731 |27.05.2023 Крум Зарков: Този ВСС не трябва да избира нов главен прокурор . 4| 3140 |26.05.2023 Крум Зарков: Противоконституционност в механизма за разследване на главния прокурор няма . 6| 2905 |26.05.2023 Окончателно: Депутатите решиха да има механизъм за контрол върху главния прокурор . 1| 2704 |26.05.2023 Механизмът за разследване на главния прокурор влезе извънредно в дневния ред на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads