Реклама / Ads
6| 5588 |03.12.2019 НОВИНИ

Гешев наговори куп клишета на първата си международна изява в Брюксел

.
Иван Гешев
Избраният за нов главен прокурор Иван Гешев наговори куп клишета за борбата с корупцията на първата си международна изява. Въздухът му едва стигаше, за да дочете безкрайните изречения от написаното изявление.
 

Дискусията за създаване на обща евростратегия за борба с корупцията и организираната престъпност се проведе в Брюксел и бе организирана от евродепутата на ГЕРБ Емил Радев. На събитието бе поканена и избраната за европейски прокурор Лаура Кьовеши.

 

Кьовеши и Гешев бяха в една зала, но няма на този етап информация за личен разговор между тях.

 

Ето какво прочете Гешев от подготвения му текст:

Преодоляването на пречките пред практическото сътрудничество между държавите членки, повишаването на ефикасността в противодействието на престъпленията с транснационален характер е възможно само чрез ускоряване и разширяване на обема на споделена информация, взаимно признаване на резултатите от процесуалните действия, извършени в рамките на предприетите разследвания и използване на събраните доказателства.

 

Както и:

 

Успешното международно сътрудничество с Европол и активната координационна подкрепа на представителите на Евроюст е в основата на повече от 10 международни организации, проведени под ръководството на прокурори от Специализраната прокуратура, между които е първата операция в Европейския съюз срещу нерегламентирани парични преводи в особено големи размери по метода "хавала", целящ финансирането на тероризъм. Изключително добър резултат е постигнат и при най-мащабната операция на полицейски съдебни служители за 2017 година, под названието "Халифакс", насочена към неутрализирането на международна мрежа на трафик на хора.

 

И още:

 

Създаването на обща европейска стратегия за борба с корупцията и организираната престъпност е с особена важност и с актуално звучене с оглед на  бързите темпове на глобализация, миграционните процеси и развитието на международните търговски взаимоотношения, както и на предизвикателствата, пред които е изправена европейската прокуратура. Напредъкът на Европейския съюз, постигането на общата цел за свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали има своето отражение в наказателно-правен аспект. Улесняването чрез тези процеси на транснационалната престъпност, която контролира наркотрафика, контрабандата на стоки, трафика на хора и оръжия, прането на пари изправя пред сериозно изпитание не само службите за сигурност и полицията, но и правоприлагащите органи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4211 |03.12.2019 Обсъждат обща европейска стратегия за борба с корупцията, участват Кьовеши и Гешев . 14| 14659 |03.12.2019 Лоби на ДПС гласи Маргарита Попова за заместник на Цацаров или Гешев . 5| 4508 |02.12.2019 Сидеров ще тества Гешев с папка за далавери на Каракачанов . 3| 5599 |29.11.2019 В „Дъpжaвeн вecтниĸ“ излиза Уĸaз 273 за Гешев, но още не е глaвeн пpoĸypop

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads