Реклама / Ads
21| 3491 |04.07.2023 НОВИНИ

Гешев основа консервативно движение. Ще бори джендърите и мафията

.
С мотото “Бог, отечество, семейство” отстраненият от поста си главен прокурор Иван Гешев създаде своето консервативно движение “Справедливост за България”.
 

С включване на живо във Facebook Гешев се обяви за защита на националния интерес с движението, което стъпва върху “национално достойнство, християнска етика и традиционни семейни ценности”.

 

“Това, което спря българската прокуратура, е депутатският имунитет на Бойко Борисов. Беше създадена специална комисия, която се превърна в убежище за имунитети. Последно такава комисия беше създадена през 90-те години”, заяви Иван Гешев.

 

Той призова Борисов да си подаде оставката като депутат, защото “няма нищо страшно”: 

“Аз си я подадох след 30 г. като прокурор”.

 

По думите на Гешев Борисов се е превърнал във “воденичен камък” за партията си и е време да я освободи от себе си.

 

В отговор на въпрос защо прокуратурата е забавила делото срещу Бойко Борисов Гешев обясни, че причината е в депутатския му имунитет и го призова да се откаже от защитата си. Но допълни, че може и да остава впечатление как по някои дела се работи по-бавно, но така било навсякъде в Европа - по сложните дела се работело бавно.

 

"Ако Борисов и Пеевски ме бяха назначили, аз щях да си довърша мандата", каза още той.

Гешев призна, че преди да бъде избран за поста главен прокурор, е имал среща с Бойко Борисов в Министерския съвет, от която той лидерът на ГЕРБ не бил очарован, защото искал жена на поста.

 

"Зад избора ми не стоят политици", декларира Гешев.

 

“Всички видяха, че решенията за България се диктуват от чужди интереси. Това не може да бъде търпяно, защото децата ни нямат бъдеще тук”, заяви още Гешев и се обяви срещу демографската криза. 

 

Управляващите политици, според бившия вече главен прокурор, е виновна за “навлизането на агресивни неолиберални теории и практики, които застрашават децата и семействата ни. 

 

“Бракът е само между мъж и жена”, отсече още Гешев. 

 

Малко след започването на отговорите, подавани на Гешев зад кадър, предаването бе прекъснато поради технически причини.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 13892 |04.07.2023 Тръпнете ли? Гешев се включва онлайн, за да каже за ”голямото начало” . 1| 2757 |03.07.2023 Гергана Мутафова от ВСС: Призивът на политиците не е основание за спиране на процедурата за избор на нов гл. прокурор . 9| 4181 |03.07.2023 Гешев се включва на живо във Facebook. Тръгва по стъпките на Борисов . 5| 3102 |02.07.2023 Наталия Киселова: Нито цацаратурата беше по-добра от гешевтурата, нито сега положението се е подобрило

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads