Реклама / Ads
8| 3499 |18.03.2023 НОВИНИ

Гешев отговаря на Демерджиев: Филмът може да се превърне в сериал

.
Иван Гешев
Филмът може да се превърне в сериал. С тези думи на главния прокурор Иван Гешев продължи размяната на реплики между него и служебният минстър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
 

Повод за задочната размяна на реплики е оповестената от прокуратурата предполагаема схема за търговия с влияние, чиято цел е била смяна на полицейски началници и сваляне на главния прокурор Иван Гешев от поста му. Това обяви в четвъртък самият Гешев по време на пресконференция с ръководителя на националното следствие Борислав Сарафов, говорителката Сийка Милева и градската прокурорка на София Илиана Кирилова. Те показаха пред медиите писма и записи от флашки, открити в рамките на разследване за пране на пари и данъчни престъпления. В тях бяха споменати имена, инициали и прякор - „човека с прякор Къро“, „Цецо от Белград“, „Бобока“, „Кирчо и Асенчо“, „Черепа“, „Кокорчо“, Владислав Горанов, както и разследващият сайт BIRD.


„Не съм участник в този филм или сериал. Не знам как да го нарека. Разбрах за операцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато се извършиха действия и беше поискано съдействието на полицията”, каза в петък пред NOVA вътрешният министър.

Гешев отговори пред BGNES. „Не може да е филм и да се предлагат 400 хиляди евро за отстраняваното на висшестоящ полицай, а ти си министър на вътрешните работи. Аз не мога да възприема това като филм. Като мога да го уверя, ако използвам неговата стилистика - наистина може да стане сериал", каза главният прокурор. Той добави, че колегите му са представиха една малка част от записите, "най-интересната, но съм сигурен, че има и доста по-интересни части”.


Криминалното минало, а не евентуална опасност от атака и репресии, заплашва магистратите, които се оплакаха преди дни на брифинг на прокуратурата. Това каза по-късно в събота Демерджиев по Дарик радио. Според него брифингът на прокуратурата, който се състоя в разгара на предизборната кампания, представлява политическо говорене, а не говорене на магистрати.

 

Прокуратурата многократно е пречила на изнасянето на информация от страна на МВР, но информацията, която самата прокуратура изнася публично най често е хаотична и няма последващи действия и резултати, каза още Демержиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4924 |18.03.2023 Ивайло Мирчев: Хага да даде Путин на Гешев и той ще го спаси . 10| 4634 |17.03.2023 Адвокат Емил Георгиев: Водевилът на Гешев е заради първото място на ПП-ДБ в социологическите проучвания . 3| 4347 |17.03.2023 Бойко Рашков: Гешев се включи в предизборната битка, не обели дума за ”Барселоногейт” и пачките на Борисов . 15| 5674 |17.03.2023 Бум по холивудски. Какво не стана ясно от брифинга на Гешев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads