Реклама / Ads
14| 4431 |25.11.2021 НОВИНИ

Иван Демерджиев: Срещу Гешев има оплаквания за натиск. Проверяваме ги!

.
Иван Демерджиев Източник: стопкадър, bTV
Мотивите за искането да се отстрани главния прокурор Иван Гешев са в няколко посоки-решения на европейските съдилища. Главният прокурор носи отговорност върху дейността на прокуратурата. Гешев се изживява като център на политическа власт. Допустимо ли е той да е център на политическата власт? Има различни сигнали от различни граждани, те набъбват всеки ден. Някои са неприятни като факти.
 

Това каза по БТВ министърът на правосъдието Иван Демерджиев.

 

„Гешев много обича в аванс да осъществява някаква защита. Очаквайте неща, свързани с неговата дейност – в лично качество, упражнявайки функциите си на прокурор и на ръководител на прокуратура. Проверяват се тези обстоятелства. Извършвани са действия срещу хора, които са съдействали за нещо. Има оплаквания за натиск“, твърди той.

 

„Трябва много сериозно да се замислим, дали членовете на ВСС трябва да приключат участието си в този орган. Нов ВСС трябва да разгледа внимателно искането за отстраняването на Гешев. Сега ВСС заобикаля проблема с различни процедурни хватки. Той не иска да решава проблема, а да ги заобиколи“, каза още министърът.  

 

 

Относно обвиненията за заплахи от Митко Каратиста той уточни, че очаква отговори от главния прокурор: „Това лице не ме вълнува, а очаквам действията на Гешев. Бях разпитван в София през март и април т. г. по досъдебно производство от следовател. Следователят ми написа, че е върнат елегантно на друга служба и се занимава с тривиални дела. Това е станало минути, след като излезе статията за заплахите. Става въпрос, че съм бил част от протестиращите срещу главния прокурор и че много бързо и лесно да се  окажа в специализираната прокуратура. Година и половина мина вече от този сигнал. Те са адресирани до главния прокурор“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 10514 |25.11.2021 Анна Заркова: Пиарът, посъветвал Гешев да ползва НАП срещу Рашков, си е сбъркал занаята . 4| 3524 |25.11.2021 Правосъдният министър пита Гешев за спрени производства срещу бившия кмет на Пловдив . 2| 2962 |25.11.2021 Шеф на агенция: До края на годината България ще има хапчета срещу коронавирус . 37| 3095 |25.11.2021 Риск от санкции за България заради ниската ваксинация срещу коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads