Реклама / Ads
5| 2835 |20.04.2023 НОВИНИ

Гешев бил заплашван от много сериозни олигарси и мутри, призова Радостин Василев да се нареди на опашка

.
Източник: личен архив
Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, Василев да се нареди на опашка. Много е дълга опашката от фен клубове. Това коментира главният прокурор Иван Гешев във връзка с предложението имунитетът на депутата от „Продължаваме Промяната - Демократична България” Радостин Василев да бъде свален.
 

По-рано днес Софийската градска прокуратура предложи на обвинител номер 1 да внесе мотивирано искане до Народното събрание, което да разреши депутатът да бъде привлечен към наказателна отговорност.

 

Той отговори и на обвиненията на Василев, според когото атаката срещу него е заради механизма за разследването на главния прокурор: „Това е доста тъжно. Показва липса за усещане на държавност да решаваш личните си проблеми с атаки срещу институциите. Това показва какво е нивото на хората, които би трябвало да водят държавата”.

 

Причината - скандалът при разцепването на групата на „Има такъв народ” миналата година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван натиск да напуснат групата на партията и да подкрепят „Продължаваме Промяната”.

 

Главният прокурор уточни, че няма да поиска имунитета на Бойко Борисов във връзка със заведенето към него дело от Кирил Петков. По думите му това е дело от частен характер, в което Прокуратурата не може да се намесва. 

 

Той кометира и започнатото ново дело срещу Цветан Василев. Това, което ми е известно е изготвена нова европейска заповед за арест. Той е включен в шенгенската инфорамционна система. И е поискано да бъде обявен за меджународно издирване, заради други досъдебни производства, различни от делото КТБ.

 

Припомням, че за това дело той е подсъдим, но се укрива в държава като Сърбия. На мен ми е ясно, че се укрива с помоща на руската държава. На фона на Радостин Василев Цветан Василев не си заслужава да се коментира, посочи още Иван Гешев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 3296 |20.04.2023 Асоциация на прокурорите се жалват в САЩ и ЕС за натиск върху Гешев и българските магистрати . 3| 2713 |20.04.2023 СГП моли Гешев да снеме имунитета на Радостин Василев. Той: Няма проблем, не се притеснявам . 14| 2725 |18.04.2023 Механизмът за разследване на Гешев и реформата в КПКОНПИ - сред общите законопроекти на ГЕРБ и ПП-ДБ . 6| 2580 |18.04.2023 Фон дер Лайен: Отидох в Китай, за да кажа много ясно това, което говорим в Брюксел и в Страсбург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads