Реклама / Ads
13| 5251 |13.03.2020 НОВИНИ

Гешев ще е котрольор на извънредното положение

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Главният прокурор Иван Гешев оглави щаб, който да контролира изпълнението на мерките в условията на обявеното по-рано днес извънредно положение
 

Прокуратурата създаде щаб под ръководството на главния прокурор Иван Гешев, който ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията.

 

От министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката се изисква предоставянето на доклади всеки ден за актуалната обстановка в страната съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им, съобщават от държавното обвинение.

 

На административните ръководители на апелативните прокуратури е възложено на специален надзор да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушаване правилата и мерките в условия на извънредното положение.


Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури по преодоляване на негативните последици от разпространението на COVID-19 в органите на държавната власт, допълват от държавното обвинение.

 

Преди два дни Иван Гешев изиска пълна информация какви действия са били предприети в стоковия базар "Илиянци", а вчера полицията, данъчните и трудовите инспектори затвориха 28 обекта в базара. Гешев бе разпоредил проверката заради изнесените от Националния оперативен щаб за коронавируса сведения, че източник на заболяването на двама души, приети в "Пирогов" с тази диагноза, може да е пребивавал в района на стоков базар "Илиянци".

 

По-късно обаче се оказа, че това не е така и синът на починалата в болницата 66-годишна жена е бил на гара "Илиянци". Въпреки объркването вчера базарът бе дезинфекциран, а много от магазините - затворени.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 15839 |13.03.2020 Властта забиколи държавния глава при обсъждане на извънредното положение . 26| 10634 |13.03.2020 Илиян Василев: Крадат 1 милиард от нас, докато Гешев лови 14 литра ракия . 7| 9299 |13.03.2020 Вижте какво пише в закона за отбраната за извънредното положение? . 28| 6235 |13.03.2020 Георги Гочев: ”Извънредното положение” ще убие всякакви контакти, но може би и демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads