Реклама / Ads
24| 5236 |03.02.2023 НОВИНИ

Гешев се снима от Националната молитвена закуска в САЩ

.
Снимка от Националната молитвена закуска във Вашингтон публикува не кой да е, а главният прокурор Иван Гешев. Така казусът се заплита - по чия покана в крайна сметка обвинител №1 у нас е отпътувал за САЩ и за чия сметка. Още повече, че организатори посочват, че той не е бил поканен.
 

“Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави”, написа Гешев във Facebook.

 

От снимките се разбира, че украинският президент Володимир Зеленски е отправил видеобръщение към участниците в събитието. Реч пред аудиторията е държал кралят на Йордания Абдула Втори, както и неговата съпруга кралица Рания.На Националната молитвена закуска изказване е направил и Билавал Бхуто Зардари, външен министър на Пакистан и син на Беназир Бхуто, първата жена лидер на мюсюлманска държава в съвременната история, загинала при атентат през 2007 г. Самата Национална молитвена закуска по традиция бе открита с реч на американския президент Джо Байдън.

 

По-късно главният прокурор е имал лична среща с конгресмена от Републиканската партия Пийт Сешънс.

 

Марк Прайър, организатор на Националната молитвена закуска, заяви пред “Свободна Европа”, че Гешев не е поканен за това събитие. Държавният департамент във Вашингтон каза, че няма да отговори на въпросите за посещението на Гешев, а Министерството на правосъдието във Вашингтон - чийто ръководител е и главен прокурор в САЩ - не отговориха на питането на “Свободна Европа”.

 

Остава въпросът как точно Гешев е присъствал на Националната молитвена закуска в САЩ, ако не е бил поканен, както посочват от организаторите на събитието в лицето на едноименната фондация, чийто председател в момента е бившия сенатор демократ от Арканзас Марк Прайър.

 

По същото време във Вашингтон е планирано друго събитие, организирано от бивши и настоящи сенатори и конгресмени, които са имали роля в провеждането на закуските досега. Това е т.нар. Международна фондация, популярна и като "Семейството". Сред нейните активисти са и pete конгресмените републиканци Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс. Прокуратурата съобщи, че Гешев е във Вашингтон по тяхна покана.

 

В националната молитвена закуска могат да участват само лица с покана става ясно от сайта на организаторите. Такава могат да отправят конгресмени и сенатори.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3186 |02.02.2023 Ивайло Мирчев: ГЕРБ не желаят съдебна реформа, бранят Гешев . 4| 3442 |01.02.2023 Организаторът на Националната молитвена закуска не знае, Гешев да е поканен . 0| 2922 |31.01.2023 НС прие Националната стратегия за младежта . 21| 10665 |27.01.2023 Тренчев: Влизането на г-н Гешев в списъка „Магнитски“ е въпрос на „кога“, а не на „дали“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads