Реклама / Ads
0| 4068 |24.10.2015 НОВИНИ

Гишетата за документи за самоличност работят извънредно заради изборите

.
Българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) по различни причини ще имат възможност да упражнят правото си на глас. Гишетата за документи за самоличност ще работят със специално работно време заради изборите, информират от МВР.
 

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

За всички, на които не е издадена нова лична карта, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

 

Необходимо е всеки лично да подаде искане в полицията днес или утре от 8.00 ч. до 18.00 часа, за да бъде издадено удостоверението.

Лицето на заявителя трябва да бъде заснето и цифрово, за да  упражнява своето право на глас в изборния ден и за произвеждания национален референдум.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко районно урпавелние, СДВР или някоя от обласните дирекции на полицията независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. От дирекцията уточняват, че документ за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

 

При провеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове ще се издават нови удостоверения от 27 октомври по същия ред.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден. При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове – само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден.

 

Удостоверението се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4192 |09.09.2015 81 партии и 3 коалиции подали документи за местния вот . 2| 4579 |07.09.2015 ЦИК: 61 партии и 1 коалиция са подали документи за изборите . 0| 5834 |28.08.2015 Бивш затворник е задържан за фалшифициране на документи . 0| 5371 |28.08.2015 Разбиха печатница за фалшиви документи в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads