Реклама / Ads
9| 3105 |11.02.2021 НОВИНИ

„Глас народен - глас Божи” – дежурната поговорка преди избори

.
Източник: БГНЕС
Колко пъти през последните години сме чували известната поговорка „Глас народен - глас Божи”, и то особено преди избори. Ето, вече малко повече от месец преди парламентарния вот, и отново се започна с обещания и поговорки, които „галят” ушите ни. Ще позволят ли този път политиците наистина народът да подрежда картите?
 

„Глас народен - глас Божи. Вярвам, че българският народ е мъдър. За разлика от някои други, които го считат за дебилен, аз вярвам в мъдростта на българския народ". Това бяха думите на Веселин Марешки след като "Патриотична коалиция - "Воля" и НФСБ" внесе 4200 подписа за регистрация в ЦИК.

 

Със същата поговорка вчера Красимир Каракачанов обясни решението на партията му да се яви самостоятелно на изборите в ефира на бТВ.

 

Раздялата на „Обединени патриоти” стана факт, след като ВМРО обяви, че ще се яви самостоятелно на изборите, макар на 25 януари да бе съобщено, че партията ще бъде с формацията на Симеонов на парламентарния вот, а вчера бе обявена предизборна коалиция между НФСБ и партия „Воля“.

 

Иначе днес при регистрацията лидерът на НФСБ Валери Симеонов обеща без коалиции с ДПС, и заяви за сериозни задръжки за БСП. По думите му „Патриотичната коалиция” протягала ръка към всички патриотични формации
 
"Важното е, че създадохме една обща патриотична платформа, която ще полага усилия да прекъсне дългата серия на ДПС да бъдат постоянния балансьор в Народното събрание и непрекъснато да се намесват във властта”, посочи той.

 

Лидерът на „Воля” Веселен Марешки направи заявка „Патриотичната коалиция” да бъде трета политическа сила.

 

„С Валери Симеонов сме остри камъни, но ни обединяват не дрязгите, а националният интерес. Мисля, че през годините хората са показвали, че има достатъчно патриотично мислещи хора. Мисля, че с нашата силно социална икономическа програма ще привлечем още фенове. Очаквам да бъдем не само новината, а изненадата на тези избори”, заяви още Марешки.

 

А част от избирателите сигурно ще попитат: "Изборите концерт ли са, че да привличаме фенове?"

 

Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3092 |11.02.2021 На второ четене депутатите гласуват да увеличат ли мандата на членовете на КЗК . 6| 3059 |10.02.2021 Депутатите гласуват промени в Закона за атмосферния въздух . 2| 3117 |09.02.2021 Официално: Как гласуваме на избори в епидемична обстановка? . 8| 3754 |06.02.2021 ЦИК с два варианта: Гласуваме или с машина, или с бюлетина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads