Реклама / Ads
11| 2408 |26.04.2024 НОВИНИ

Главчев: Kабинетът изгаси два пожара - в земеделието и в мините /видео/

.
Димитър Главчев Източник: БГНЕС
"Още при приемането на мандата за служебно правителство, поехме ангажимент. Освен основната ни задача – да проведем честни избори, да решаваме и неотложните проблеми на българските граждани. Тази седмица ни се наложи да решаваме два такива". Така служебният премиер Димитър Главчев откри редовното правителствено заседание.
 

За последните седем дни, кабинетът е "изгасил два пожара", каза той.

 

"Единият от тях беше в сектор "Земеделие". На земеделците, съгласно споразумение от 12 февруари тази година, им беше обещано до 22-ри април да им бъдат изплатени средствата по т.нар. "украинска помощ“. За два дни намерихме как това да се случи. 300 милиона лв. бяха предвидени за целта. Поехме и ангажимент до 15-ти май да бъдат изплатени, тъй като това изисква технологично време.

 

Вторият пожар беше с миньорите и енергетиците от "Мини Марица Изток" и "Бобов дол". Вчера с постановление и решение на Министерски съвет предвидихме и за тях 250 милиона, които ще бъдат изплатени до края на годината след получаване на нотификация от Европейската комисия“, отчете служебният министър-председател.





"Въздействието върху бюджетното салдо е неутрално, тоест няма влошаване на бюджетното салдо и съответно повишаване на бюджетния дефицит. Остават си нашите цели за еврозоната през 2025 г.", каза той.

 

Служебният-премиер допълни, че усилията на служебния кабинет ще продължат. "Няма как да тупкаме топката и да правим протоколни среща. Държим темпото, което сме поели с целия екип. Ще ви информираме своевременно за всичко, което предприемаме“, посочи той пред представителите на медиите в началото на днешното правителствено заседание.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2359 |26.04.2024 Карантинираните паралелки в страната са по-малко от 100. След ваканцията ще има спад на болните . 2| 2491 |26.04.2024 Вдигнаха заплатите на военните, Запрянов се зарече да благодари на депутатите с три самолета във въздуха . 3| 2871 |26.04.2024 Foreign Affairs: Европа, не НАТО, трябва да изпрати войски в Украйна . 3| 2464 |26.04.2024 Затягат мерките: Вкарват дронове за Вечното дерби. Движението в центъра на София може да бъде спирано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads