Реклама / Ads
4| 2472 |09.04.2024 НОВИНИ

Главчев пое управлението от Денков и се зарече, че "дълбоко осъзнавал" думите от клетвата

.
Служебният премиер Димитър Главчев (вляво) и акад. Николай Денков (вдясно) Източник: БГНЕС
След церемонията по полагане на клетва на служебния кабинет в Народното събрание, служебният премиер Димитър Главчев и министрите му отидоха в Министерския съвет, за да приемат официално властта от предшествениците си.
 

"С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с пожелание за успех. С пожелание да успеят да свършат работа, която да бъде от полза за хората в България", посочи досегашният министър-председател акад. Денков във встъпителното си слово.

 

"Мога да уверя, че до последния ден нашето правителство направи всичко възможно да работи по управленската програма. Изпълнихме всички задачи, за които ни стигна времето, за да направим плавен преход", изтъкна той.





Служебният премиер Димитър Главчев от своя страна подчерта, че основната задача на водения от него кабинет е да проведе честни избори.

 

"Имах колебания по отношение на някои от министрите в служебното правителство. Съзнавам ясно, че това е огромна отговорност, но и осъзнавам сложността на прехода, който не поставя място за съмнение. Не можем да допуснем страната да бъде въвлечена в конституционна криза. Искам отсега да заявя, че няма да се поддам на провокации, няма да влизам в дребнотемия, няма да бъда въвлечен в предизборни страсти. С колегите ми ще бъдем фактор на сигурност в тази динамична обстановка", категоричен бе Главчев.





"Дълбоко осъзнавам думите от клетвата. Обещавам да се ръководя в работата си от принципите законност, моралност и честност, защото българският народ има нужда от единение и доверие. Нашите външни партньори трябва да видя уверена страна, която продължава своята линия по европейския си път. Искам заедно с моя екип да работим за обединение, за решение на проблемите. Държа на активния диалог с институциите, на диалогичността. Силно вярвам, че с моите колеги няма да предадем доверието на българските граждани", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2345 |09.04.2024 Адв. Петромир Кънчев: Kогато наближат избори, се активират играчи като прокуратурата и ДАНС . 10| 2670 |09.04.2024 Борисов след полагането на клетвата: Виждам, че доминира кабинетът „Денков-Габриел“ . 3| 2666 |09.04.2024 Президентът: Ако зависеше от мен, нямаше да сложа Калин Стоянов в кабинета . 26| 2691 |09.04.2024 Извънредно заседание на НС: Служебните министри положиха клетва /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads