Реклама / Ads
2| 2715 |26.05.2024 НОВИНИ

Главчев поздрави българските гимнастички за успехите на Европейското първенство в Будапеща

.
Служебният премиер Димитър Главчев Източник: БГНЕС
Служебният министър-председател Димитър Главчев поздрави на Facebook страницата на Министерския съвет отбора по художествена гимнастика за жени за четирите титли и още три медала за България от Европейското първенство в Будапеща.
 

Припомняме, че Националният отбор на България за жени спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в унгарската столица Будапеща.

 

Стилияна Николова стана абсолютен шампион в многобоя, златния медал в многобоя завоюва и ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева. България е и отборен европейски шампион след класирането на Стилияна Николова, Боряна Калейн, Елвира Краснобаева и ансамбъл-жени. От финалите на отделните уреди Боряна Калейн спечели европейското злато на обръч, а нейна подгласничка стана Стилияна Николова. Калейн се окичи и с бронз след съчетанието си на бухалки. Третото място спечели и Елвира Краснобаева във финала на лента, отбелязва Главчев.





По повод блестящото представяне в Будапеща, той изпрати поздравителен адрес до президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, до треньорите и състезателките в първенството.

 

За мен е огромна чест да Ви поздравя за успехите, които постигнахте на Европейското първенство по художествена гимнастика в Унгария.

 

С Вашите труд, постоянство, воля и вяра в победата за пореден път записахте със златни букви българската школа по художествена гимнастика в световната спортна история и донесохте гордост и национално самочувствие за всички нас, пише Главчев в поздравителния адрес.





Адмирирам усилията на Вашите треньори и изразявам благодарност и признание към всички тях и към Вашите близки за подкрепата и отдадеността, с които са Ви мотивирали да се реализирате в спорта и да достигнете до най-високите му върхове, посочва Главчев.

 

Вашите изключителни постижения, съчетанията, които изиграхте и предизвикахте еуфория в залата, са доказателство за това, че зад големите успехи се крият неуморен труд и несломим дух, за които заслужавате признание, обръща се той към българските състезатели. Главчев им благодари, че с успехите си мотивират много млади хора да спортуват и дават стимул на бъдещите спортисти на България да покоряват света. Българският премиер им пожелава здраве и много нови успехи, с които да прославят страната ни.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 2759 |26.05.2024 Ген. Атанасов: Ако искаме България да се развива, трябва да имаме редовна власт . 4| 2712 |26.05.2024 Франсоа Валериан: Политиците се опитват да ни убедят, че корупцията във властта е нещо нормално . 7| 2733 |26.05.2024 Крайнодясната Марин Льо Пен: Сега е моментът да се обединим с италианската премиерка Мелони . 11| 5271 |26.05.2024 Шолц не подкрепя възможността Киев да използва германски оръжия за поразяване на цели в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads