Реклама / Ads
0| 2209 |19.07.2024 НОВИНИ

Главчев свиква Съвета по сигурността заради пожарите в страната

.
Министър-председателят Димитър Главчев свиква Съвета по сигурността към Министерски съвет заради пожарите в страната. Това обяви лично премиерът от село Воден – едно от най-пострадалите населени места.
 

Заседанието на Съвета по сигурността ще се проведе до часове.





По разпореждане на премиера Главчев, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков е влязъл в комуникация с мобилните оператори.

Те ще поставят мобилна клетка, така че селото да има комуникация.

 

Пострадалите ще получат всички помощи, които им се полагат по закон във възможно най-бърз срок, категорично заяви още министър-председателят.

 

Село Воден

 

Междувременно именно там продължава борбата с големия пожар. Вчера огънят достигна граничното с Турция село Крайново. Изгорели са къщи, някои от тях обитаеми, а част от жителите бяха евакуирани.

 
Помощ за гасенето е дошла и от турска територия. Огънят беше отблъснат от селата Шарково и Ситово.

 

Село Априлци

 
Продължава борбата с огъня край панагюрското село Априлци, който избухна на голяма площ вчера в следобедните часове. Огънят е тръгнал от крайните къщи на селото, но бързо е бил локализиран, изгоряла е дървена постройка със слама.

 

В момента гори смесена гора, между селата Априлци, Щърково и Елшица. Около селата има разположени допълнително полицейски служители. Засегнати са горски масиви и земеделски имоти.







Усилията на огнеборците са подкрепени от доброволните формирования от цялата област в това число и оф роуд клубове. Осигурени са тежка техника и водоноски.

 

Няма опасност за село Априлци и близките населени места. Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки.

 

Харманли

 

Пожарът до Харманли, който заплаши да влезе в града е ограничен в гора над града. Опасност за вилната зона към този час няма.

 
Огънят избухна в местността „Изворът на Белоногата“ и заплаши града. Пожарът изпепели няколко вили и ферма с 200 овце.

 

Двама пожарникари пострадаха леко, но бяха прегледани на място от спешните медици. През цялата нощ пожарникарите останаха на терен, за да гасят.

 
Късно снощи тежка верижна техника започна да прави просеки в гората.





В помощ на огнеборците се включиха много земеделци с техника и водоноски и доброволци от Тополовград. 
 

Село Отец Паисиево

 

Пожарът над Отец Паисиево е почти потушен. Няма опасност за хората и населеното място. Днес се очаква нова група пожарникари и горски служители да влязат и ако има припламнали огнища да бъдат загасени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2218 |19.07.2024 Тръмп в първата си реч след атаката: Кандидатирам се за президент на цяла Америка, а не на половин Америка . 5| 2241 |19.07.2024 ISW: Украйна е ударила база на руската брегова охрана в окупирания Крим . 0| 2181 |19.07.2024 Пожарът в Харманли мина през овцеферма с 200 животни. Какво се случва с пожарите у нас? . 0| 2247 |19.07.2024 Остава горещо, ще прониква малко по-хладен въздух

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads