Реклама / Ads
77| 13913 |27.02.2013 НОВИНИ

Главният прокурор отговори на Слави Трифонов

.
Представен ми е списък с въпроси, който е бил прочетен вчера в „Шоуто на Слави”. На всеки въпрос, трябва да се даде отговор. Тези въпроси са малко или много актуални. Решението ми да не се отзова на поканата да гостувам в шоуто, не значи че бягам от отговор на поставените въпроси.
 

Това каза на пресконференция главният прокурор на България Сотир Цацаров.

След като отговоря, няма да откликна на тон от сорта - „ние ще повтаряме въпросите, докато той не седне на червеното канапе”, беше категоричен Цацаров, цитиран от Фокус.

Първият въпрос е свързан с обвиненията на Бойко Борисов, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу премиера и дали ще бъдат повдигнати обвинения. Вчера президентът изпрати до мен сигнал, подаден от Лютви Местан, по повод обвиненията срещу Ахмед Доган, като поръчител.

Ако информацията за поръчан от Ахмед Доган атентат срещу Бойко Борисов, която самият премиер в оставка съобщи от парламентарната трибуна, не е класифицирана информация, тоест няма такава в архивите на НРС, тогава няма как да се търси отговорност на премиера, би могло само да се търси отговорност по частен път за обида и клевета.

Но ако се окаже, че такава информация съществува в масивите на разузнавателната служба, ще се проверява какво се е случило с нея през последните четири години, тъй като стана ясно, че премиерът е научил за нея буквално преди дни.

Вторият въпрос е - защо няма разследване по случая с Мишо Бирата. Аз съм главен прокурор от 10. 01. 2013 година, след получаването на сигнала съм разпоредил да се направи проверка, каза Цацаров.

Третият въпрос е защо прокуратурата не се самосезира при излизането на досието „Буда”. Тук за нас престъпление няма. Прокуратурата няма да влезе в тази игра на вадене на скелети от гардероба, отговори Цацаров.

Четвъртият въпрос е свързан с това - защо прокуратурата не се занимава с монополите. „Прокуратурата не се занимава с такава дейност, тя е предмет на Комисията за защита на конкуренцията”, отговори Цацаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 171| 42503 |26.02.2013 БСП поиска главният прокурор да задържи Симеон Дянков в България . 40| 5911 |22.02.2013 Борисов на прокурор заради Доган . 45| 5551 |15.02.2013 Цветанов: Разследваме арестувания бургаски прокурор за връзка с "Дюнигейт" . 12| 7007 |15.02.2013 Арестуваха прокурора Ангел Георгиев в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads