Реклама / Ads
2| 4440 |08.04.2019 НОВИНИ

Главният секретар на МВР пак си ”изпя песента” по телевизията

.
Ивайло Иванов
Не бях много доволен от ситуацията. Колегите е можело да действа по-добре. Само един колега е използван спрей. Аз знам какъв е ефектът от този спрей. Много дразнещо и парещо е, когато попадне в областта на лицето.
 

Така главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира ситуацията, при която полицаи се обгазиха по време на протест.

 

Всеки полицай минава през обучение как да използва спрей. Най-добрият спрей е под формата на гел, защото не се влияе от метеорологичните условия. Идеята при използването им е да не се прибягва до груба сила. Установен е служителят, който го е използвал и е взето отношение от неговите ръководители, обясни още той пред bTV.


Операцията на ГДБОП в Димитровград е в начален етап. Тя е срещу силови действия и лихварство. Има задържани до момента, посочи главният секретар.

Във връзка с напрежението на българо-гръцката граница сме координирали всички служби в страната. Ситуацията е усложнена и в Гърция и в Турция. Мигрантите са се организирали по Фейсбук. Публикувано е съобщение, според което границите ще бъдат отворени и всички ще могат да минат. Тази акция е наречена „Конвой на надеждата“. Следим ситуацията и сме взели превантивни мерки. Това, че няма непосредствена опасност за страната ни, обаче не означава, че тя не може да ескалира. Засега се взимат мерки и кризата е овладян, подчерта главният секретар на МВР.

 

„В 9:30 ч. имаме оперативка при премиера заради ситуацията по границата. Имаме готовност, направили сме разчети, ще направим всичко възможно, за да не допуснем криза на наша територия. Нямаме такъв усилен натиск, какъвто имаше преди години. Оградата по границата изпълнява функцията си. Имаме възможност да изпратим и допълнителна сила на границата. Основната ни задача е да не ги допускаме на българска територия“, каза Иванов.

 

„Синът на Гълъбин Боевски – Пол, е задържан за притежание и разпространение на наркотици. В автомобила в който е бил с приятел, са открити малко количество наркотици. В имота са намерени също количества наркотици – амфетамини и кокаин. Той е с мярка „Задържане под стража“, повдигнато му е обвинение. В случая говорим за разпространение на наркотици на улично ниво“, каза Ивайло Иванов.

 

Главният секретар коментира и акцията, при която бяха открити тонове негодно месо на наша територия. „Това беше акция на Икономическа полиция. При проверки бяха открити 12 тона месо с изтекла годност и сухо мляко без документи“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6924 |11.03.2019 Главният мюфтия твърди, че можем да станем второ Косово, не каза колко са приходите на мюфтийството . 2| 3925 |01.03.2019 Започва официалната част от посещението на генералния секретар на НАТО . 6| 4549 |28.02.2019 Генералният секретар на НАТО вече е в България, видя се с Борисов . 0| 3911 |28.02.2019 Генералният секретар на НАТО идва в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads