Реклама / Ads
1| 5209 |05.07.2016 НОВИНИ

Главсекът на МВР срича за тероризма и бандитизма

.
Георги Костов
Има повишен потенциален риск от тероризъм на територията на всички демократични страни, но конкретен риск за България в момента няма, заяви с усилие по БНТ главният секретар на МВР Георги Костов. Дори предварително репетираното интервю затрудни силно професионалният шеф на МВР, за който съставянето на изречения е непосилно занимание.
 

Не можем обаче да изключим потенциалната възможност, тъй като има многобройно присъствие на чуждестранни граждани от рискови страни у нас.

Предприемаме всички възможни антитерористични мерки, така че да има по-засилен контрол с цел прихващане на потенциални терористични единици. При нас цялата среда е специфична, тъй като потенциалните цели са чуждестранни граждани, потенциалните извършители също. Затова поддържаме постоянен обмен с партньорските чуждестранни служби за сигурност. Престъпността във всичките й форми се интернационализира, имаме шанс срещу нея, само ако действаме координирано с партньорските служби. С тях в момента имаме много добра комуникация и пълно сътрудничество, добави той. Миграционният натиск на границата ни е намалял през последната година.

 

Ние сме миграционен маршрут и няма как да не бъдем подложени на миграционен натиск. Ако го сравняваме с този преди 10 години, той е огромен, но е сравнително по-благоприятен в сравнение с миналата година. За първото 6-месечие на тази година са задържани 7009 лица, опитали да преминат нелегално през страната ни. За същия период на миналата година са задържани 10 456 души, което е намаление с близо 33%, съобщи Костов.

УТОЧНЕНИЕ: Тази дописка нямаше да е възможна без редакторска намеса. Обърканите изречения и фрази на главния секретар често нямат връзка с логиката. Вероятно точно това качество е натежало при назначаването му на високия пост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4586 |29.06.2016 Мохд Абуаси: Призивът на Ердоган срещу тероризма не е много реален . 6| 5055 |10.06.2016 Главсекът на МВР се сопна на Борисов: МВР не стои пред болниците, а в критичните области . 0| 4119 |03.06.2016 САЩ доволни от борбата с тероризма у нас . 4| 4534 |02.06.2016 Главсекът на МВР призна, че са безсилни да открият убиеца на Георги от Борисовата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads