Реклама / Ads
3| 2189 |31.07.2024 НОВИНИ

Gojira - френската метъл банда, която открадна шоуто на откриването на Олимпиадата! /видео/

.
Популярната френска група Gojira стана първият хардрок изпълнител на церемонията по откриването на Олимпийските игри, когато изпълни метъл версия на песента "Ah! Ça Ira", популярна по време на Френската революция. И определено групата открадна шоуто.
 

Четиримата изпълнители от Gojira изнесоха незабравимо изпълнение на балконите на историческия дворец Консиержери на брега на Сена в събота .







Към тях се присъедини оперната певица Марина Виоти за песента "Ah! Ca ira" („Ах! Ще бъде добре“), базирана на известната революционна песен от 1790 г.

 

Създадена през 1996 г. от братята Марио и Джо Дюплантие, Gojira оттогава е издала седем албума и е получила три номинации за Grammy за своите ударни песни, които често засягат екологични проблеми. Последният албум "Fortitude" от 2021 г. включва песен за Амазонка, която предупреждава с гърлено ръмжене и агресивни рифове, че тропическите гори "горят до основи".

 

Преди изпълнението в петък 47-годишният Джо Дюплантие, вокалист и китарист на групата, заяви в телефонно интервю, че да помолиш хеви метъл група да изсвири революционен химн е умна идея. "Това беше много кървава епоха от френската история, така че беше много метъл", каза той.

 

Дюплантие каза, че групата е почувствала натиск да представи "цялата метъл общност на световната сцена".

 

"Искахме да покажем какво представлява метълът", посочиха още музикантите.







Името на групата е вдъхновено от легендарния кайджу Годзила, като първоначално до 2001 г. те се наричат Годзила.

 

Gojira изпълнява метъл и различни поджанрове, включително прогресив метъл и груув метъл.

 

Мария Антоанета може и да е загубила главата си, но ако все още имаше такава, щеше да хедбенгва през 2024 г., благодарение на Gojira.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2647 |31.07.2024 Снаряд е избухнал в държавното предприятие "Терем" /обновена/ . 0| 2161 |31.07.2024 Народното събрание одобри окончателно актуализацията на бюджета . 4| 3357 |31.07.2024 Мохамед Халаф: Убийството на лидера на Хамас е голяма обида и унижение за самата държава Иран . 4| 7695 |31.07.2024 Валентин Радев за ФрогНюз: Държавата да се вземе в ръце - останаха много малко експерти по боеприпаси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads