Реклама / Ads
0| 4377 |29.12.2022 НОВИНИ

Голям Сечко с температури от минус 12 до плюс 18 градуса

.
Ще има ледена епоха
Най-ниските температури през януари у нас ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, по Черноморието - около минус 3 градуса, а най-високите температури ще са между 13 и 18 градуса. Това съобщава БТА, позовавайки се на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 

Месецът ще започне със сухо време, а през второто десетдневие температурите ще са по-високи от обичайните, но ще има валежи, предимно от дъжд. Януари ще започне със сравнително топло и сухо време. В планините и планинските райони ще бъде слънчево, а в низините и котловините, особено в часовете преди обед, предимно облачно и мъгливо. Около средата на първото десетдневие температурите ще се понижат, но в по-голямата част от страната ще останат над климатичните норми. Облачността и над планинските райони ще се увеличи, повишава се и вероятността за валежи, предимно слаби и от дъжд.


През второто десетдневие температурите ще се задържат близки или по-високи от обичайните. През повечето дни има и повишена вероятност за валежи на повече места, предимно от дъжд, който във високите полета, в ниските планински райони и на места в Северна България ще преминава и в сняг. В края на десетдневието вероятността за валежи е относително по-малка.


През третото десетдневие изгледите за температурите са да бъдат близки, а в западните райони и по-високи от климатичните норми. По-голяма вероятност за обстановки с валежи на повече места има в началото и около средата на десетдневието. През последните дни от месеца се повишава вероятността за слънчево време и с относително по-високи температури в планините и за предимно облачно и мъгливо време в низините.


Януари е най-студеният и най-снежният месец от годината, като най-ниската температура у нас е минус 38.3 градуса и е измерена в Трън на 7 януари 1947 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3022 |25.12.2022 Пролетни температури ни чакат на Коледа . 0| 3573 |24.12.2022 Задържаха голяма група мигранти в центъра на Карлово . 0| 3281 |23.12.2022 Голямата награда в Турбо Бонус играта на игрални зали WINBET отиде във Перник . 1| 3084 |23.12.2022 Голямата награда в Турбо Бонус играта на игрални зали WINBET отиде във Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads