Реклама / Ads
12| 32655 |14.01.2017 НОВИНИ

За ”голия” директор и даскала Теодосиев или истината в сравнение

.
Тео Теодосиев и Асен Александров
Цяла сутрин тв се надпреварват в обвинителни речи срещу простаците, неприемащи един учител да се снима гол...И тъй като аз съм една от тези простачки, която обаче са я учили, че истината се познава само в сравнение, да кажа нещо по въпроса.
 
Асен Александров по професия е учител по математика, но още на 34 г. става директор на столично училище. От тази позиция се изстрелва на работа в българското училище в Братислава, после за кратко време е зам. директор в друго софийско училище, след което завинаги става директор на 51 СОУ. Междувременно е и съветник на двама министри на образованието.

Тео Теодосиев 45 години е учител по физика в Математическата гимназия в Казанлък.

Асен Александров с много, ама с много пари превръща 51 училище в „училище на бъдещето“, заради което софийски родители ще си счупят краката да записват децата си там в първи клас.

Тео Теодосиев 45 години води школа по физика, като за 1 час работа му плащат 57 ст., а задачките ги обяснява на черна дъска с бял тебешир. Преди 2-3 години по милост му дават някаква полурухнала сграда за школата и тоя ентусиаст и идеалист и до днес се мъчи да направи нещо, защото пари за ремонт няма…

Не съм чувала учениците на 51 училище да са печелили награди по каквото и да е, може и да имат…

От общо 15 златни медала, печелени досега от български участници на международни олимпиади по физика, 9 са възпитаници на Школата на Тео, вкл. най-високите лични резултати и отборни постижения. Негови ученици са и 13 индивидуални първенци на националните олимпиади по физика.

Учениците на Асен Александров завършват 51 училище и дотук. Седем от учениците на Тео, преуспели хора, преди няколко години учредяват фондация на негово име със собствени средства и за подпомагане на талантливите му ученици.

Родителите на децата в училището на Асен Александров се счупват да го защитават.

Родителите на децата на Тео Теодосиев, но не тези в школата му по физика, се сърдят, че той им пишел тройки, защото не учели за повече.

Асен Александров е столичен директор, популярно лице, любимец на медиите. Повечето известни хора го познават лично.

Тео Теодосиев не го знае никой, той е обикновен провинциален даскал по физика в обикновен български провинциален град.

Честно казано, не знам дали Асен Александров има някакви награди. За Тео Теодосиев знам, че Международната фондация „Св.св. Кирил и Методий“ (в която имам честта да работя) два пъти го награди за благородната му дейност. Два пъти е награждаван и с най – високото образователно отличие „Неофит Рилски“. Носител е и на орден „Кирил и Методий“ I степен, Мъж на годината на Дарик, има и десетки други отличия, за които никой не знае, защото Тео не обича публичността и светлината на прожекторите.

Асен Александров, директор на престижно столично училище, се снима гол и всички смятат, че това е най – нормалното нещо на света. За обикновения провинциален даскал по физика Тео Теодосиев това няма как да стане най – нормалното нещо на света, защото полуразрушената сграда, която той кански се мъчи да освЕсти, за да подготвя там бъдещите призьори на международни олипиади по физика, три пъти се наводнява и той няма как да влезе в клозета, за да се снима гол.

Мира Манолова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7438 |14.01.2017 Снимките на ”голия” директор били монтаж . 1| 6854 |13.01.2017 Учител: ”Голият” директор е светъл лъч в тираничното образование . 3| 4655 |12.01.2017 Родители подкрепиха ”голия” директор на 51-во училище . 0| 4556 |11.01.2017 Училищен директор подаде оставка заради порно снимки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads