Реклама / Ads
0| 4019 |07.11.2016 НОВИНИ

Горанов: Цачева не изяде главата на Борисов

.
Владислав Горанов
”Категорично не!” - така финансовият министър Владислав Горанов отговори на въпрос дали Цецка Цачева е изяла главата на Борисов на президентските избори. Според него лесният начин е премиерът да подаде оставка.
 
Кой загуби на изборите за президент - дали партията ГЕРБ? Вероятно хората не харесват начина, по който правим политика или формата, по който я правим. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов в ефира на БТВ.

Той разкри, че е имало много емоционални реакции в ГЕРБ през вчерашния ден. Повдигнали са се въпроси дали трябва веднага да се подаде оставка или да се изчака следващия тур. „Резултатът е красноречив. Честно и коректно е, след като имам анонс за оставка, тя да бъде подадена. Единствената партия, която се яви сама на изборите беше ГЕРБ и на Татяна Дончева. Ние все още нямаме окончателна позиция на избирателите, че това което правим за тях е най-доброто. Лесният отговор е, че премиерът трябваше да подаде оставка, правилният отговор е да изчакаме резултатите от втория тур“, призова Горанов.

По думите му за последните 10 години имаме едно стабилно икономическо управление и не бива да се поддаваме на емоциите и да тласнем страната към нестабилност. Горанов изрази надежда, че българските граждани са достатъчно зрели и ще вземат правилното решение.
„Алтернативата е управление е БСП и ДПС. Не съм убеден, че това е най-доброто за страната. Изборите са за различен манталитет. Със сигурност тази една седмица няма да бъде за парламентарни избори, а за типове управление“. „Изненадващо е, че в големите градове, където са дясно мислещи, не са предпочели десния кандидат. Очевидно има нужда от промяна. Партийните ядра се измериха. Въпросът е кое е партийното ядро зад Румен Радев. Ако се преценява ролята на президента като обединител на нацията не бива да се мери през някакви визуални качества. Трябва да се погледне през житейския и професионалния опит. На втория тур ще се разбере дали вотът на българските граждани ще промени политическия модел“, каза финансовият министър.

Той очерта какво би се случило, ако ГЕРБ се оттеглят. „Ако правителството подаде оставка бюджетът няма да се приеме, въпреки че той е в добра икономическа рамка, както и внесените законодателни инициативи“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4907 |07.11.2016 ЦИК: При 66,55% обработени данни ген. Радев води пред Цачева . 0| 4020 |06.11.2016 Алфа рисърч: Радев-24,6%, Цачева-21,5% към 22.00 часа . 2| 3617 |06.11.2016 Трайков: Ако Цачева се държи както досега, десните няма да я подкрепят . 4| 3938 |06.11.2016 Социолог: Цачева губи в София и големите градове, ГЕРБ са в криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads