Реклама / Ads
1| 2743 |08.06.2023 НОВИНИ

Горе главите армейци, Саша Илич е на прав път!

.
ЦСКА
Армейци,горчивият вкус от пропуснатия шанс си стои. Но, с ръка на сърцето, през септември повечето ми съмишленици смятаха,че ще сме извън тройката! А какво се получи? Докоснахме, но не взехме титлата! Вчера отборът ми напълни душата! Толкова категорично отдавна не бяхме надигравали Ллевски, а Саша тактически разкова Топчо.
 

Този мач показа няколко важни неща. Първо: Саша е нашият човек. Да, допуска грешки на растежа, но постигна резултати с този отбор,които бяха немислими през септември. С няколко попълнения ще може да налага стила, който иска, а не този,за който е принуден. Второ: без Линдсет динамиката ни бе много по-добра (включвам тук и Матай,с безкрайните му разигравания на сигурно). Трето: мястото на Юга си е дефанзивен халф. Не,че става по-пъргав, но тук това не е определящо заради умението му да чете играта, да изнася топката, мощта му. За съжаление в тези ключови мачове Назон изобщо не бе във форма (контузия или чака трансфер-неясно). Бамба ми е загадка (казват, че на тренировки показвал страхотни неща,но,). Чарлз продължава да е в дупка след контузията,няма нищо общо с момчето, което дойде. Четвърто:в тази доста по-офанзивна схема и изнесената напред халфова линия Шопов най-накрая си понамери мястото. Дано се отърси и разиграе. Не ,че е по-бърз, но показа усет за тънки моменти. Пето: моторът Хайнц, може би най-силния му мач срещу Левски(заедно с последния с Лудогорец). Но с Линдсет някак си не се понасят в халфовата линия, а определено мястото му е там, не заедно с Назон. Шесто: Махмутович захапа по принуда титулярното място и доказва,че може да му се има доверие.


Изобщо в този отбор има гръбнак, който да даде възможност Илич да надгради с подходящи попълнения. Защото повечето от играчите ни са взети за атакуващ футбол, но поради нестабилната тромава защита и липсата на сериозен разиграващ халф (имаше обективни причини) се наложи да играят в непривични тактически схеми и на позиции нетипични за тях. Това е една от причините Жираир да се загуби. Но с друга схема, атакуваща, скоростта и техниката, с която разполага ще дадат друг тонус.


Добавете и Марк-Емилио (който за мен е новият Десподов) от другата страна, Гарсес, Морено..Трябват ни читави бекове, централни защитници, дето умеят да изнасят топка и не са тролеи...и голмайстор тип Соу или Каранга(ясно е,че Дюкенс ще си тръгне).


И задължително box-to-box дефанзивен, алтернатива на Юга (не издържа физически дълъг цикъл,а си е и бавен. Жеферсон не е опция).С умението на Саша да прави отбор, плюс тактическото му израстване ще имаме сериозен шанс и за Групите в Европа, и за представяне през следващия сезон. А дано почне и строежа на новия стадион. Само ЦСКА!

 

Д-р Бисер Пукалски

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2952 |02.06.2023 Инвалидните пенсии вървят рязко нагоре . 1| 2668 |20.05.2023 Хайде наш’те: ЦСКА и „Лудогорец“ в гладиаторска битка за титлата . 0| 2918 |20.05.2023 Издирваната жена от разградското село Гецово беше открита мъртва и обгорена . 0| 2891 |17.05.2023 Жълт код за валежи с гръмотевици, температурите пълзят нагоре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads