Реклама / Ads
0| 53850 |18.05.2022 ЪNDERGROUND

Господа управляващи, спите ли? Жената на човек до Гешев се издигна в прокуратурата

.
Петко Петков и Иван Гешев
Жената на човек, сочен за особено близък до главния прокурор Иван Гешев, се издигна в прокуратурата. Става дума за прокурорката от СГП Борислава Барболова. Както вече сме писали, позовавайки се на вътрешни източници, тя живее на семейни начала с шефа на Камарата на следователите - Петко Петков. Самият той пък в момента е кандидат за член в следващия Висш съдебен съвет.
 

Днес прокурорската колегия единодушно е гласувала Барболова да заеме поста зам.-административен ръководител на Окръжна прокуратура-София. Наскоро ви разказахме за това, че по модела на Гешев, Петков, който е редови следовател в НСлС, не огласява имотното и финансово състояние на Барболова в годишната декларация.

 

Фактите остават скрити дори и в документите, които Петко Петков е представил във връзка с кандидатурата му за ВСС. Припомняме ви, че Гешев също не пожела богатството на жената до него-Детелина Ханчева, да бъдат видими за всички. 


 Според източници в Съдебната палата НАП в момента проверява Петко Петков след сигнал от вътрешни за системата хора, че той демонстрира висок стандарт на живот.


Петко Петков се счита за особено близък до Гешев, тъй  като в качеството си на шеф на Камарата на следователите пускаше позиции изцяло в полза на главния прокурор. Твърди се, че запознанството на двамата датира от времето, когато са учили заедно в т. нар. Школа на МВР, сега Академия.  

 

В сигнал до различни институции, включително и до медии,  се посочва:

 

"През последната година Петков, който случайно или не е избиран от настоящия Висш съдебен съвет за редовен член на конкурсни комисии, за младши следователи и следователи, като член на такава комисия без да си направи отвод класира в консурса за младши следователи мъжът, с който дъщеря му живее на семейни начала. Става въпрос за Никола Сиджимов, назначен вече за младши следовател в следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП). Тази година жената, с която Петков живее на семейни начала от дълги години - прокурор Борислава Барбалова спечели конкурс на прокурор в СГП.

 

През последните 10 година същата е ръководител на Районна прокуратура - Своге. При изтичане на мандата й незабавно е командирована в Окръжна прокуратура - София. Чашата на търпението на колегите преля, когато Петков беше избран от ВСС и за член на конкурсната комисия в текущия конкурс за следователи в Националната следствена служба, в който документи за участие подаде и прокурор Барбалова. Създалото се брожение доведе до отвод на Петков от комисията и отказ от участие на жена му”


Магистрати алармират пред Фрог, че подходът към кандидатите за членове на ВСС е различен. Казват, че на Петков е дадена пълна свобода да прави кампания сред колегите си, като за това му се съдейства от най-високо ниво. Не така, обаче стоят нещата за конкурентите му. Именно това кара разследващите да смятат, че изборът на Петков е предизвестен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 56890 |16.05.2022 Бизнесмен: Мафията е жива! Олигарх ме рекетира, за да вземе бизнеса ми. Използва управляващите за натиск . 0| 30732 |11.05.2022 Как обвинителят, изготвил исканията за подслушване на протестиращи и син на Маргарита Попова, ще заеме висок пост в прокуратурата . 0| 6610 |29.04.2022 Ало-мафията се активира в Кюстендил, опита да преметне шестима души . 0| 6249 |29.04.2022 Задържаха четирима за трафик и сводничество, набирали мъже за ласки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads