Реклама / Ads
4| 4731 |02.04.2011 НОВИНИ

Готов е стандартът за хляба

.
Стандартът за трите основни вида хляб - бял, “Добруджа” и типов, е готов и ще бъде подписан на 5 април, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).
 

Изкуствени вещества и подобрители в крайния продукт не трябва да има, каза Георги Попов, председател на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите “Хляб за България”. Според него въпреки обявената дата за разписването на стандарта концепцията все още се избистря, тъй като някои спорни съставки се обсъждат от производителите.

“Качественото зърно остава проблем, но наличието му зависи от зърнопроизводителите. Мелничарите ще трябва да внесат първоначално качествена стока от чужбина, но това не е проблем. Следващата година агробизнесът ще трябва да предвиди качествено зърно за производството на този вид хляб, ако видим, че има достатъчно търсене”, допълни Попов пред “Инвестор.бг”.

Хлябът по стандарт трябва да има отличителен знак, за да го разпознават потребителите, каза Николай Тапаров от Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4837 |01.04.2011 Готвят нов стандарт за хляба . 17| 7134 |28.03.2011 Адвокат М. Марковски е готов да защитава похитителя от Сливен . 35| 5032 |24.03.2011 Червените готови за протест, искат Борисов да си ходи . 3| 5317 |07.03.2011 България има готовност да изпрати отново самолет в Либия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads