Реклама / Ads
20| 5727 |12.02.2010 НОВИНИ

Готови ли сме да отворим кутията на Пандора?

.
Октопод
Ако не сме готови, се самоосъждаме да бъдем полуевропейска, полуазиатска държава, коментира Е. Дайнов. А. Райчев се опасявал от сделка, според него зад всичко се криел въпросът за финансирането на политическите партии.
 

България наистина преживява огромен сблъсък, държавата произвежда земетръс в подземните слоеве, ще има последващи трусове и въпросът е кой ще мигне пръв, обяви по НТВ политологът Евгений Дайнов.

Задачата на Борисов и Цветанов е да обърне съотношението кой гони, кой бяга; престъпниците трябва да започнат да се крият, каза социологът Андрей Райчев. "Стане ли това, те ще започнат да намаляват, но няма да изчезнат. Тук обаче нямаме този случай. Има човек, работил за 4-ма министър-председатели последователно. Само преди месеци този "лоялен гражданин" връчи нещо и на този премиер. Най-вероятното сега е да се сключи задкулисна сделка, защото нещата са изключително много оплетени, а ние като общество не бива да разрешим това да се случи. Ние сме в самия център на действието. Въпросът е ние като общество ще бъдем ли допуснати да видим това, или ще ни се подхвърли нещо за замазване на очите."

Чий агент е Алексей Петров, кой къде го е пратил, какви партии е разпаднал, поиска да знае Райчев.

Едно общество трябва да има воля и сили, но също и държавата трябва да си върши работата, добави Дайнов. Ако държавата отстъпи, ще почнат да гърмят слабите неща в държавността. Спреш ли, пускаш много лош сигнал, каза той.

Засега сме видели половината скандал. Не сме чули Ал. Петров, заяви Райчев. Не каже ли нищо той, значи ще има сделка, прогнозира Райчев, според когото цялото финансиране на политическите партии се криело зад тази история. Петров несъмнено бил свързан със СДС в лицето на ген. Атанасов и Н. Михайлова; после и със Сакскобургготски, а също и със Станишев чрез ДАНС. Това е важен елемент от тази отвратителна верига, която искаме да махнем. Това е кутията на Пандора, въпросът е готови ли сме да я отворим, каза Райчев.

Ако не сме готови, значи се самоосъждаме да бъдем полуевропейска, полуазиатска държава без изразена държавност, коментира Дайнов. Сега държавата е на кръстопът, но има заявка за тръгване по европейския път, а не по централноазиатския. Ние като общество не можем да свършим работата на държавата.

Ако се накърни доверието, държавата ще се дестабилизира, може да се иде и на избори, а това е най-лошият сценарий, завърши Райчев и възкликна: "Да не дава господ!", защото иначе всички щели да тръгнат към автономно поведение.

Б. Борисов не бива да забравя, че води отпред. Докато той не скрива и скатава в тази схватка, обществото ще му оказва доверие; скрие ли се отзад и извади ли други хора да водят, нещата ще се променя. Елементарно е, но ситуацията е страшно оголена, завърши по темата Дайнов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4397 |11.02.2010 Болници готови за стачка, БЛС ги подкрепя . 5| 4892 |06.08.2009 Р. Плевнелиев: До 2013 г. ще има 3 готови магистрали . 1| 5007 |21.07.2009 До октомври готови новите полицейски управления . 4| 4561 |17.12.2008 Нашите животновъди готови за международен протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads