Реклама / Ads
2| 4333 |10.11.2023 НОВИНИ

Граждани организират протест в София, след като съдът пусна под парична гаранция свекъра на жестоко убитата Евгения

.
Източник: БГНЕС
Граждани организират протест пред Съдебната палата в София, след като съдът пусна под парична гаранция свекъра на жестоко убитата Евгения Чорбанова. Недоволството ще се проведе в петък в 17.30 ч., съобщи Нова телевизия.
 

Тялото й бе намерено през 2021 г. в куфар във водоем. Държавното обвинение отбелязва, че престъплението е извършено по особено мъчителен начин. За жестокото убийство бяха задържани Орлин Владимиров - мъж на жертвата и баща му - Пламен Владимиров.

 

Днес обаче тричленен състав на Апелативен съд - София отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, осъден за съучастие в убийството на снаха си.

 

Магистратите са на мнение, че мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лв., каквато бе преди задържането му под стража. Според съда лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало по никакъв начин провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

 

От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ на 22.03.2022 г. той не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие.

 

Допълнителен аргумент в тази насока е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г., уточняват магистратите. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4916 |10.11.2023 Народните представители отхвърлиха ветото на Радев върху Закона за енергетиката . 1| 4251 |10.11.2023 Шолц: Трябва да харчим повече за отбрана . 3| 20797 |10.11.2023 Близки, приятели и колеги изпратиха в последния му път културния антрополог проф. Ивайло Дичев . 1| 4288 |10.11.2023 Турция е обсъдила с Блинкън увеличаването на броя на камионите с хуманитарни помощи за Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads