Реклама / Ads
8| 5466 |30.10.2020 НОВИНИ

Григор Димитров срази световния №5

.
Григор Димитров
Тенисист №1 на България Григор Димитров постигна най-значимата си победа от началото на 2020 г. и се класира за 1/4-финалите на турнира от категория ”АТР 500” във Виена.
 

 В мач от II кръг   20-тия в ранглистата хасковлия надделя над световния №5 Стефанос Циципас (Гър) с 6:7 (5), 6:4, 6:3.

 

С изключение на десетина минути в края на първия сет 29-годишният българин беше по-добрият тенисист на корта и имаше всички шансове да спечели двубоя и в минимален формат. Заради шокиращ срив в тайбрека на първата част обаче Димитров трябваше да прави обрат срещу Циципас, осъществен след 2:13 ч. игра във "Винер Щатхале".

 

В първите 12 гейма от двубоя нямаше нито една точка за пробив и неизбежно се стигна до решаващ дълъг гейм. В него Григор влезе ударно и спечели първите пет разигравания, но после по необясним начин загуби следващите седем поред.

"Трябва да питам вие какво си мислехте - отговори Григор на зададения му след мача въпрос какво си е мислел в този момент. - Никога не е лесно. Имаше няколко равностойни ситуации, той ги спечели. Въпреки това аз вярвах. И продължих да вярвам. Винаги трябва да си концентриран."

 

Въпреки тежкия психологически удар българинът не загуби самообладание и продължи да диктува темпото, като не позволи на гърка да стигне до брейкбол и във II сет. На свой ред Димитров се възползва от открилата му се възможност и реализира необходимия му пробив за изравняване на общия резултат.

 

В решаващата част Циципас изглеждаше физически изчерпан и с множество непредизвикани грешки спомогна за впечатляващия обрат на българина. За Григор това е първи успех над тенисист от Топ 10 през тази година, след като от началото на сезона най-стойностните му победи бяха срещу състезатели, заемащи 16-о място в ранглистата - Денис Шаповалов (Кан) в Ротердам (Нид) и Стан Вавринка (Швейц) в Акапулко (Мекс), и двете през февруари.

 

На 1/4-финалите във Виена първата ракета на България ще се изправи срещу №33 в света Даниъл Евънс (Вбр). Димитров води с 3-1 в директното съперничество с англичанина, а петият мач срещу този съперник ще бъде последен в утрешната програма в австрийската столица.

 

"Всеки добър мач ти дава увереност - добави Григор в коментара си след победата над Циципас. - Всеки следващ кръг става все по-трудно. Мисля, че имам шансове. Доволен съм, че съм тук и играя пред публика, отдавна не ми се беше случвало. Благодаря на всички за подкрепата!"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4361 |27.10.2020 Григор Димитров с победа на старта във Виена . 1| 4879 |26.10.2020 Димитровден е! Празнуват строителите, започва зимата . 12| 7608 |25.10.2020 Мартин Димитров: Добре, че декарантинираха Винету. На кое ли пънче ще приседне, за да се учи на четмо? . 1| 4134 |24.10.2020 Григор Димитров ще се изправи срещу Алекс де Минор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads