Събота, 21 Октомври 2017, 22:48
Frognews
2| 6181 |11.11.2016

Гримаси и редки искри белязаха дебата Цачева - Радев

.
Цачева срещу Радев
Цецка Цачева и ген. Румен Радев изиграха сравнително добре ролите си в т.нар. голям дебат, състоял се по БНТ. Двамата кандидати за президент се бяха подготвили сравнително добре по предварително зададените теми.
Още в началото пролича по-голямата рутина на Цачева, която не пропусна да подчертава това през цялото време. Демонстрираше надменност и снизходителност към опонента. Това обаче и изигра лоша шега, защото без да се усети, кандидатът на ГЕРБ гримасничеше през цялото време, което създаде впечатление за неприятен тик. Всъщност бе оценка за конкурента. Екипът й да изгледа записите и да си пише една голяма двойка. Освен, че е дразнещо, е и невъзпитано. Ако пък е медицински проблем трябва да се везмат спешни мерки.

Радев бе напрегнат в началото и приличаше на военен, който докладва пред по-голям началник. Скованост и наизустяване на отговорите белязаха първата част на участието му в дебата. Постепенно се отпусна, доби увереност и до края контролираше не само своите емоции, но показа самочувствие и познания, характер и бързи рефлекси.

Пиковият момент настъпи, когато Цачева реши да разкаже драматична история от живота на нейното семейство. Става дума за дядо й, който бил осъден и екзекутиран от Народния съд. Наистина емоционален момент, който сигурно е предизвикал съчувствие у немалка част на аудиторията. Но предизвика и въпрос: как е възможно да не знаеш историята на своя дядо и да я научиш след толкова години?! Странно... Този епизод трябваше да бъде излъчен/разказан по време на кампанията, медиите сами щяха да научат драмата и нямаше да се налага да бъде експонирана точно в последния дебат. Историята е драматична, но бе поднесена в неподходящо време и по неподходящ начин. Още една двойка за екипа на г-жа Цачева.

Ген. Радев отстъпваше по темите, изискващи юридическа компетентност. Но в един момент компенсира и дори взе преднина, като заяви, че ако стане президент ще потърси начин за прилагане на румънския опит в борбата с корупцията по високите етажи.

Тук беше моментът Цецка Цачева да изпъкне с познания и решителност за реформи в съдебната система и особено в прокуратурата, но не го направи. Дори се оправда, че такава била Конституцията и толкова можело да се направи.

Ами затова сме на този хал, драги кандидати за държавен глава! Затова хората искат промяна и гласуват наказателно, защото продължава извъртането и нищоговоренето по въпросите за корупцията, клиентилизма, мафиотизирането на полиитката и капсулирането на елита. Ето това ненавиждат българите и настояват за промяна.

На дебата му липсваха огън, чувство за хумор и сблъсък. Вяло. Все пак единият показа повече характер и самостоятелност.

Сблъсък Борисов - Радев щеше да е по-интересен...

Всенародната оценка ще узнаем в неделя.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Ректори на ВУЗ-ве с мораториум върху разрастването на университети 0| 1226 |21.10.2017 . Рекордна награда: Властите в Малта предлагат $1 млн. за главата на убиеца на журналистката 2| 1386 |21.10.2017 . Дете в болница от дима на факлите на стадиона, 39 души са арестувани 0| 1342 |21.10.2017 . Хиляди излязоха на протест в Барселона 0| 1466 |21.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах