Реклама / Ads
2| 7370 |11.11.2016 НОВИНИ

Гримаси и редки искри белязаха дебата Цачева - Радев

.
Цачева срещу Радев
Цецка Цачева и ген. Румен Радев изиграха сравнително добре ролите си в т.нар. голям дебат, състоял се по БНТ. Двамата кандидати за президент се бяха подготвили сравнително добре по предварително зададените теми.
 
Още в началото пролича по-голямата рутина на Цачева, която не пропусна да подчертава това през цялото време. Демонстрираше надменност и снизходителност към опонента. Това обаче и изигра лоша шега, защото без да се усети, кандидатът на ГЕРБ гримасничеше през цялото време, което създаде впечатление за неприятен тик. Всъщност бе оценка за конкурента. Екипът й да изгледа записите и да си пише една голяма двойка. Освен, че е дразнещо, е и невъзпитано. Ако пък е медицински проблем трябва да се везмат спешни мерки.

Радев бе напрегнат в началото и приличаше на военен, който докладва пред по-голям началник. Скованост и наизустяване на отговорите белязаха първата част на участието му в дебата. Постепенно се отпусна, доби увереност и до края контролираше не само своите емоции, но показа самочувствие и познания, характер и бързи рефлекси.

Пиковият момент настъпи, когато Цачева реши да разкаже драматична история от живота на нейното семейство. Става дума за дядо й, който бил осъден и екзекутиран от Народния съд. Наистина емоционален момент, който сигурно е предизвикал съчувствие у немалка част на аудиторията. Но предизвика и въпрос: как е възможно да не знаеш историята на своя дядо и да я научиш след толкова години?! Странно... Този епизод трябваше да бъде излъчен/разказан по време на кампанията, медиите сами щяха да научат драмата и нямаше да се налага да бъде експонирана точно в последния дебат. Историята е драматична, но бе поднесена в неподходящо време и по неподходящ начин. Още една двойка за екипа на г-жа Цачева.

Ген. Радев отстъпваше по темите, изискващи юридическа компетентност. Но в един момент компенсира и дори взе преднина, като заяви, че ако стане президент ще потърси начин за прилагане на румънския опит в борбата с корупцията по високите етажи.

Тук беше моментът Цецка Цачева да изпъкне с познания и решителност за реформи в съдебната система и особено в прокуратурата, но не го направи. Дори се оправда, че такава била Конституцията и толкова можело да се направи.

Ами затова сме на този хал, драги кандидати за държавен глава! Затова хората искат промяна и гласуват наказателно, защото продължава извъртането и нищоговоренето по въпросите за корупцията, клиентилизма, мафиотизирането на полиитката и капсулирането на елита. Ето това ненавиждат българите и настояват за промяна.

На дебата му липсваха огън, чувство за хумор и сблъсък. Вяло. Все пак единият показа повече характер и самостоятелност.

Сблъсък Борисов - Радев щеше да е по-интересен...

Всенародната оценка ще узнаем в неделя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3848 |27.10.2016 Проф. Христова за Фрог: Парите за ромите дискриминират, а не мотивират . 2| 6135 |20.10.2016 Сблъсъкът Цачева-Радев - искри за националната сигурност . 3| 3752 |29.09.2016 Д-р В. Ахундова: Манолова извършва дискриминация от висша степен . 15| 4564 |20.06.2016 Бг-професор от Охайо: 35 изборни секции в САЩ е дискриминация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads