Реклама / Ads
1| 6676 |22.01.2011 НОВИНИ

Грипна епидемия и грипна ваканция в София

.
Не подценявайте грипа!
Грипна епидемия е обявена от днес в София. Прекратяват учебните занятия във всички столични училища, считано от 24 януари, понеделник, до 28 януари, петък.
 

Грипна епидемия е обявена от днес в София, съобщиха от Столичната регионална инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. През периода от 10 януари до 16 януари в столицата е регистрирана заболяемост 155 на 10 000 души население. По последни данни около 30% от изследваните болни в София са с изолиран грипен вирус A(H1N1).

Със заповед на Министъра на образованието, младежта и науката се прекратяват учебните занятия във всички столични училища, считано от 24 януари, понеделник, до 28 януари, петък. Това съобщават от Регионалния инспекторат по образование в София.

С обявяването на грипната епидемия се спират детските и женските консултации; профилактичните прегледи; профилактичните ваксинации; плановите операции; свижданията в лечебните заведения.

Ежегодното наблюдение над развитието на грипните епидемии показва, че грипът поразява около 30% от населението. Болестта се развива от 24 до 48 часа след заразяване и изисква бързо предприемане на мерки. Грипът е особено опасен за често боледуващи деца и страдащи от системни хронични заболявания от всички възрасти, за бременни и хора с наднормено тегло. При тях най-често се развиват усложнения.

Във връзка с това се препоръчва на гражданите: ограничете посещенията на масови прояви; да избягват контактите с болни хора; да се пазва добра лична и битова хигиена; При поява на грипни симптоми веднага да се консултират с личните си лекари. При грипна епидемия е по-вероятно да сте болни от грип, а не от банална респираторна инфекция; не се лекувайте сами; при самолечение често се стига до усложнения; при неповлияване от провежданото лечение или при влошаване на състоянието, веднага се консултирайте с лекар. изчакването може да бъде много опасно за здравето; хранете се с разнообразна лека храна и пийте много течности; ограничете контактите си с членове на семействата и други хора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5035 |21.01.2011 Грипът превзе София, обявяват епидемия . 0| 4990 |18.01.2011 Обявяват грипна епидемия в София . 0| 4919 |18.01.2011 Обявяват грипна епидемия в област София . 3| 4590 |13.01.2011 Игнатов е фен на малка ваканция за учениците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads