Реклама / Ads
3| 2942 |13.01.2022 НОВИНИ

Гроздан Караджов: АМ ”Хемус” може да е готова през 2027 г., ако няма обжалвания

.
Гроздан Караджов Източник: БГНЕС
Магистрала ”Хемус” може да е изцяло готова през 2027 г., но само, ако няма нито едно обжалване. Това стана ясно по време на работно заседание за изграждането и ремонта на пътищата у нас, свикано от регионалния министър Гроздан Караджов.
 

В съвещанието участват директори от Агенция "Пътна инфраструктура", Института п

о пътища и мостове и от държавното предприятие "Автомагистрали".

 

По време на обсъждането инж. Йорданов от АПИ съобщи, че строителните дейности по седми и осми участък от АМ "Хемус" ще започнат да се изпълняват през 2024 г. и че те ще продължат 36 месеца. По думите му за осми участък се налага промяна на трасето, необходими са и отчуждения. А докато няма технически проект, те няма как да започнат.

 

"Другите три участъка - четвърти, пети и шести, са по-напреднали, но и там строителните дейности засега не могат да започнат." - обясниха от АПИ.


Разгорещени обсъждания предизвика строителството на участъка Драгоман-Кулата. За него е въведена временна организация на движението, която обаче предизвиква гнева на шофьорите и в регионалното министерство се получават множество оплаквания и видеоматериали, предава БНТ.

 

На обясненията на представител на АПИ, че по този участък от АМ "Европа" усилено се работи и той трябва да бъде завършен в средата на тази година, министър Караджов заяви:

 

"Нямаме време да слушаме такива обяснения. Съберете се още утре сутрин, вземете мерки за този обект и това, което вземете като мерки, го мултиплицирайте в бъдеще във всичките си договори, така че да имате максимално възможности за санкции за онзи, който строи по този начин."

 

Заседанието се излъчва на живо на официалната фейсбук страница на министър Гроздан Караджов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3407 |07.01.2022 Министър Караджов: НС трябва да се произнесе по казуса с АМ ”Хемус” . 0| 4240 |05.01.2022 Първият от новите участъци на АМ ”Хемус” ще е готов до края на април . 16| 4044 |04.01.2022 ГЕРБ дава на съд Бойко Рашков след разкритията му за АМ ”Хемус” . 12| 7081 |04.01.2022 Татяна Дончева: Прокуратурата бойкотира процеса за АМ ”Хемус”, ГЕРБ няма да осъди Рашков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads