Реклама / Ads
0| 4426 |19.06.2015 НОВИНИ

Група във ФБ пита Бъчварова: Чий министър сте Вие?

.
Румяна Бъчварова
Полицайката, чиято сила опитаха протестиращите от #ДАНСWithMe в нощта на белия автобус и която участваше в омиротворяването на обстановката „Орландовци“, но предизвика скандал, поствайки си статус „feeling да ни развържат ръцете“, се сдоби с много фенове.

Сега привърженици на Витанова са създали нова група във ФБ, която се нарича "Ние Подкрепяме Анна Витанова". Там е публикувано и открито писмо до министъра на вътрешните работи Р. Бъчварова със следния текст:

 

Отворено писмо до Г-жа Бъчварова

 

Министър на вътрешните работи на България

Госпожо Министър, пишем Ви това писмо по повод нашумелия случай с младата българска полицайка Анна Витанова! Пишем Ви това писмо и по повод образуваното срещу нея дисциплинарно производство и слуховете за нейното уволнение!

Г-жо Министър, с цялото ми уважение и респект, искам да започна с въпрос към Вас, въпрос на който по-скоро би било хубаво, не на нас, а сама на себе си, със своя вътрешен глас да си отговорите:

Г-жо Министър, чии министър сте Вие - български, на полицаите, на "този отгоре" или на ромите?

За Анна Витанова:

Често, много от нас хулят полицаите, че бездействат, сякаш ръцете им са "вързани". И много "мъже" са така... а една млада жена, полицайка, си пожела да и "развържат" ръцете, пожела да работи, да действа! Ще я уволняваме ли? Това ли ще и е наградата?! Да я "разпнем" ли???

Една млада жена, български гражданин, полицай, изрази мнение, в демократична България, не официално, а в личното си пространство, сред свои приятели, в пространството, с което във този век на почти магически технологии, разполага всеки един от нас!

А останалото е било просто една шега, далеч по-невинна от карикатурите на Шарли например, които все пак целият цивилизован и демократичен свят подкрепи!

Тази млада жена направи това, след като е била в центъра на събитията, заобиколена от всичката мръсотия върлуваща там, изпълнена с цялото напрежение на конфликта, видяла и преживяла!

Тази млада жена дръзна да каже това, което други не смеят!

Тя го направи в дни, в които ние - всички български граждани, имаме нужда от защита и именно защото не я получаваме, тъй като ръцете на полицията са "вързани" точно в моментите, в които наистина трябва да бъдат "развързани", се стига до сблъсъци, дават се жертви, в дни в които пламти и страда България!

От тук нататък следват много въпроси:

Кой подпали Катуница, Гърмен, "Орландовци", Нови Хан, Игнатово... (дълъг е списъкът), Анна Витанова ли?

Трябва ли тя да е изкупителна жертва? Ще реши ли това проблема? Ще спре ли това кражбите, изнасилванията, побоищата, ненавистта, безчинствата, ще потуши ли пожара или ще нагнети още повече напрежението?

Нима искате да хвърлите тази млада жена, като "курбан", за да назначите на нейно място някой ром може би?

Какви служители бихте желала да имате зад гърба си - мислещи хора, български полицаи с отношение или просто "зомбита" без мнение, готови да скочат и срещу народа си, ако в такава посока "задуха вятърът"? Зад кои би застанал той - народът - зад първите или зад вторите, кога би застанал зад Вас?

Искате доверие в полицията, уважението и обичта на българските граждани, искате уважение от полицаите и народа към Вас, това ли ще постигнете с уволнението на Анна Витанова?

Какво очаквате да ни кажете с подобно "решение", ако го вземете, а как мислите Вие, че ще го разберем?

Целият интернет е пълен със статуси и постове подобни на нейния, всъщност - с дори много по-брутални!

Ако сега ние, съпричастните български граждани, всички си сложим статуси "да ни развържат ръцете", как ще постъпите тогава?

Всички ли ще уволните и освободите и от какво - от службата и дългът да сме български граждани, търсещи справедливостта на закона? Кой ще заеме мястото ни, може би ромите? И какво би последвало от това?

Или очаквате, че като овце на заколение, ще гледаме безропотно как "екзекутират" един от нас, докато чакаме собствения си ред?

Госпожо Бъчварова, призоваваме Ви да вземете правилното решение!

Покажете, че сте част от българския народ, български министър, министър на честните български полицаи!

Не правете "курбан" една млада жена, която не е крала, изнасилвала и убивала, а просто е изразила мнение, тя не е виновна за ромските безчинства!

Анна Витанова е не само Ваша служителка, но преди всичко - българка, служеща на България, не я предавайте!

Постъпете човешки и благородно и ще ви обичаме и уважаваме, ще се гордеем с Вас!

Заключително:

Всички ние, много добре знаем защо Анна Витанова е "постнала" своите публикации и съм убеден, че няма гражданин, който да не е на мнение, че в тази държава наистина трябва да "играе въже"!

Въпросът е чии ръце са вързани в момента с това "въже", чии бихме развързали и чии бихме вързали - тези на крадците и насилниците или ръцете на българските граждани, независимо от техния произход, които искат да защитят себе си, семействата, близките си, своя народ!

Смятам, че в отговорът на този въпрос сме и трябва да сме единодушни!

Кой ще застане до тази млада жена, за да я подкрепи и кой ще гледа отстрани как я жертват, решава всеки един сам за себе си - близки, колеги, приятели, познати и непознати, сънародници и "Човеци"!

Има хора, които заставаме до нея в този труден момент! Защото сме съпричастни, защото сме солидарни, защото сме българи!

Госпожо Бъчварова, "да живее или да умре", надолу или нагоре ще вдигнете палеца, Вие решавате!

Всички гледат към Вас!
Ние - народът Ви!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4116 |19.06.2015 Стойнев: Държавният капитализъм е необходим . 0| 5047 |18.06.2015 Р. Бъчварова: Още тече дисциплинарката за Анна Витанова . 1| 4207 |16.06.2015 Шивачка пробва да прекара 60 кг. хероин през ГКПП „Капитан Андреево" . 9| 12006 |14.06.2015 БГ Вълкът от Уолстрийт: Арестуваха ме в Марбея и изпитах облекчение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads