Реклама / Ads
0| 5716 |03.06.2021 НОВИНИ

Хаджигенов и Бабикян представиха на министър Рашков документите за подслушването

.
Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов Източник: БГНЕС
Адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян представиха на вътрешния министър Бойко Рашков и неговите двама заместници документите за подслушването на политици и граждани по време на протестите.
 

„За пръв път МВР има шанс да се държи като МВР, а не като охранителна фирма на този или онзи. Приложихме доказателства – извадки и справки за хора, които не са били унищожени“, заяви Хаджигенов на излизане от срещата, предаде БГНЕС.

 

Той обясни, че има места, на които доказателствата не могат да бъдат скрити. Това са регистрите в ДАТО, Вътрешна сигурност, ГДБОП, ДАНС, Специализирания съд или съда, който е дал разрешенията за подслушванията.

 

Адвокат Хаджигенов заяви, че министърът е поел ангажимент да се работи по случая. Според него представените от тях документи едва ли могат да бъдат използвани като доказателства. И Бабикян, и Хаджигенов потвърдиха, че най-вероятно сред подслушваните има журналисти.

 

Според адвокат Хаджигенов Цацаров и Гешев упорито пазят интересите на Пеевски, когото ДПС защитава. „Тук има някаква странна логическа връзка, която води прокуратура-Пеевски-ДПС. Как е направена връзката аз не знам. Но неизбежно днес ДПС защити Пеевски. Цацаров и Гешев последователно пазеха неговите интереси. Когато чуеха името Пеевски те оглушаваха. Не го виждат в КТБ, никъде го няма, даже в България го няма, чувам вече. Има връзки, но ние не сме МВР, затова дойдохме тук“, каза той.

 

Коментирайки наложените санкции от страна на САЩ, Арман Бабикян каза: „Когато някой разрешава размерът на корупцията да надскочи размера на демокрацията в една държава става точно така“. Той заяви, че с предоставените от тях документи те са дали още една възможност на Гешев да работи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 35691 |03.06.2021 Бабикян и Хаджигенов изнесоха бомбастични доказателства за подслушванията! Поискани са от главния прокурор . 6| 5293 |02.06.2021 Адв. Николай Хаджигенов: Гешев е такава гнус, която не заслужава дори яйце. Служебният кабинет да го изгони от „Бояна“ . 22| 8960 |02.06.2021 Арман Бабикян: Борисов вече е в Банкя при зайчарника . 8| 6283 |28.05.2021 Бабикян и Хаджигенов били подслушвани: Не трябва да се правим на каубои, но ако законната власт не предприема нищо - действаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads