Реклама / Ads
35| 9855 |29.02.2016 НОВИНИ

Хафъзов ядосан: ДОСТ е приятел, а BiT - въшка

.
Хюсеин Хафъзов
Независимият депутат Хюсеин Хафъзов, който напусна ДПС и участва в новата партия на Лютви Местан ДОСТ, се ядоса в ефира на бТВ за абревиатурата ДОСТ /приятел/ и заяви, че ДОСТ е категорично българска партия.Една част от българските медии не носят български имена. Едно такова е BiT / новата телевизия/, означава "въшка” на турски, подчерта той в защита на абревиатурата на партията си.
 
„От персийски ДОСТ означава приятел. Основните понятия и думи, които искаме да подчертаем са демокрацията, отговорност, свобода и толерантност. Основното значение е верен приятел. Най-вероятно сме имали послание към всички вас, че трябва да сме приятели в рамките на ЕС”, заяти той.

„Какво смущаващо виждате в понятието „дост”? В българския тълковен речник има две думи дост и дослук. За мен въпроса е да сме приятели на какъвто и да е език. Категорично сме българска партия, която ясно цели добруването, просперитета, развитието и спокойствието на българските гражданите. Това, че са чужди думи в  българския език, не ни ли дава правото да ги използваме? Знаете ли, че една част от българските медии не носи български имена. Едно такова е BiT, думата бит знаете ли какво означава на турски? Означава въшка”, подчерта Хафъзов.

Той заяви още, че от 2-3 месеца се доказват, че са отговорни и че искат свобода. „Иначе нямаше да напусна ДПС”, добави Хафъзов.

По думите му в ДПС вече не може да се води тази проевропейска, евроатлантическа политика, която искат. „В ДПС Местан беше изолиран и затова го последвахме. ДПС показа своята обвързаност с олигархично-икономически модели, с които няма как да се примирим. Правихме опити за реформи. Най-малко се опитахме да провеждаме вътрешни дебати и дискусии за промените в политиката”, каза още Хюсеин Хафъзов.

За изгонения аташе от консултвото в Бургас, Хафъзов заяви, че е много  трудно да се коментира нещо, за което не искат да коментират България и Турция.

"Между двете страни няма непреодолими противоречия. Двете страни трябва да изгладят недоразуменията си. Познавам Емироглу, виждали сме се на мероприятия. Бил е канен от ДПС в качеството му на аташе. Той най-вероятно не е прекрачил никакви граници, защото се занимаваше със социална дейност. Емироглу, ако е изпълнявал моилитвата си някъде, това намеса ли е", запита Хюсеин Хафъзов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4704 |25.02.2016 Дончев: Очаквам Израел да ни доставя газ . 9| 4583 |25.02.2016 Москва ще доставя газ през Черно море на Гърция и Италия . 32| 5608 |16.02.2016 Хафъзов защити Местан от анонса на Цв. Ризова . 1| 4490 |14.02.2016 Две трети от жителите на планетата ни живеят в недостиг на вода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads