Реклама / Ads
24| 9066 |24.12.2015 НОВИНИ

Местан (ВИДЕО): 19 г. не съм допуснал и прашинка да падне върху Доган

.
Лютви Местан
За 19 години работа в ДПС нито веднъж не съм допуснал и прашинка да падне върху политическия имидж на лидера на партията Ахмед Доган. През последните години успяхме да разбием митологемата, че Движението за права и свободи е олигархична партия и още по-страшната, че представлява руските интереси.
 
Положихме огромни усилия да освободим образа на ДПС от уклоните на тези митологеми, за да върнем партията в легитимната власт на страната, заяви на извънредно свиканата пресконференция в Кърджали председателят на Движението Лютви Местан, информира rodopi24. Той отдели най-много време на декларацията относно свалянето на руския самолет СУ-24, която бе наречена „огромен гаф" от почетния председател на партията Ахмед Доган и най-вероятно ще коства поста на Лютви Местан.

„Тази декларация, която аз диктувах пред голяма част от парламентарната група на ДПС, е ярка изява на образа, който искаме да изградим на ДПС-партията, която следва евроатлантическите ценности. За нас евроатлантизмът е израз, изпълнен с конкретно съдържание. Балансите, за които се говори в декларацията, могат да се тъпрсят от различни държави спрямо статуса им. България и в частност ДПС не могат да останат неутрални, изхождайки от статуса си на равноправен член на НАТО. За нас е много важно да видим отношението на нашите избиратели по този казус. Сигурен съм, че голяма част от тях не биха видели проблем и дори биха приветствали декларацията.

 

Тази пронатовска позиция да бъде наречена протурска, а ДПС едва ли не „пета колона" за мен е неприемливо. Такава декларация би последвала независимо на чия граница би станал подобен инцидент. Но дали тогава позицията щеше дза бъде определена като да речем прогръцка или пролатвийска. Интересът на ДПС е България да се развива като пронатовска държава и да бъде в добри отношения с партньорите си, сред които е и Турция. Независимо от какъв статут, няма да отстъпим от позицията си ДПС да се развива в евроатлантическа насоченост. Най-лошият сценарий би бил партията да се върне крачка назад към митологемите, които развенчахме", заяви Местан.

 

На въпрос дали при евентуалното му отстраняване от председателския пост той ще създаде нова партия, Местан отговори, че винаги ще следва идеите на Движението за права и свободи. Той посочи, че никой не е искал от него да подаде оставка. Председателят на ДПС предложи свикване на Централния съвет на 11 януари. Той посочи, че са необходими дебати на нива-общински и областни съвети, на които да се обсъди посоката на развитие на партията.

 

„Ще работя за развитие на ДПС като синоним на евроантлатическите ценности", категоричен бе Местан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7671 |24.12.2015 Местан говори в Кърджали . 5| 5145 |24.12.2015 Закрито заседание в ДПС навръх рождения ден на Местан . 8| 5586 |23.12.2015 Дайнов: За Ахмед Доган Местан е неудачен избор, който поставя под удари ДПС . 6| 4626 |23.12.2015 ДПС решава за Местан в четвъртък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads