Реклама / Ads
10| 4597 |16.07.2020 НОВИНИ

Хамид Хамид: Груби инсинуации са твърденията, че сме имали министри в това правителство

.
Хамид Хамид
Не сме огорчени от оставките на тримата министри вчера, защото никога не сме имали министри в това правителство. Ние от първия ден сме опозиция и сме заявили, че това правителство е вредно за България. Ние от първия ден заговорихме за демонтаж на този кабинет и изграждане на програма за ускорено развитие на България. Несериозно е да се подхвърля, че ДПС има министри в правителството. Това са груби инсинуации.
 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

 

Освен това не видяхме депозирани оставки. Тези оставки може да не са подадени. Засега това са само твърдения на премиера. Случвало се е и някой да е подавал оставка, после да ги е оттеглял, добави той.

 

Попитан каква ще е развръзката на ситуацията с исканите от протестиращите оставка на правителството, зам.-председателят на ПГ на ДПС посочи: "Зависи от министър-председателя и от тази вредна за старата коалиция. Ситуацията е много динамична, променя се с часове, така че нищо не би ме учудило. Следващата седмица е видим какво ще се случи. Винаги сме призовавали институциите да си говорят. При този остър конфликт няма как институциите да си комуникират нормално. Таиз развръзка сме я виждали – Борисов няколко пъти е подавал оставка".

 

Исканата от протестиращите оставка на главния прокурор Иван Гешев Хамид Хамид коментира така: "Политическата система функционира по определени правила. Само прокурори могат да искат оставката на своя ръководител. Нормално е да има недоволство срещу главния прокурор от обвиняеми. Мисля, че недоволството към главния прокурор се подклажда точно от тези хора".

 

Хамид коментира и предстоящия следващата седмица вот не недоверие срещу правителството, внесен от БСП: "Досега ДПС  е твърда опозиция, досега винаги е гласувал против правителството на вотове на недоверие, така ще гласуваме и следващата седмица".

 

По повод акцията на Христо Иванов на плажа в "Росенец" Хамид Хамид каза: "Беше направен опит ДПС да бъде въвлечен в спор, който е на жълтите павета. Няма как ДПС да бъде въвлечен в политическото блато. Няма как някой вече 30 години да се опитва да ползва ДПС като смокинов лист. Няма как да мине този номер".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5187 |22.01.2020 Хамид Хамид нямал представа дали Доган и Пеевски имат охрана от НСО? . 4| 5052 |28.11.2019 ДПС е зад Цацаров и Гешев, Хамид Хамид не е чул за промени в ръководството . 1| 3889 |13.06.2019 Химид Хамид зове партиите да се издържат от дарения . 3| 4037 |26.05.2019 Хамид Хамид: Мустафа Карадайъ ще се откаже от мястото си в ЕП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads