Реклама / Ads
9| 5027 |23.01.2024 НОВИНИ

Харков и Киев: Кадри от развалините и руския терор показват защо помощта за Украйна трябва да продължи

.
Двойка от Харков стои пред това, което е останало от дома ѝ след руски обстрел. Харков, 23.01.2024 г. Източник: art. ple
При поредната ракетна атака на руските агресори в Украйна загинаха петима души, а най-малко 40 бяха ранени.
 

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко заяви това в изявление в Telegram, съобщава Укринформ.

 

По думите му в резултат на ракетния удар в Киев са избухнали няколко пожара - в Святошинския, Соломянски и Печерския район. Един човек е загинал и има ранени. Повредени са две многоетажни сгради, частна къща и автомобили.




В Киевска област спасителите работят в района на Буча. В резултат на вражеско нападение в района са ранени трима души, повредени са две многоетажни сгради и една частна къща, стопански постройки и автомобили.

В Павлоград, Днепровска област, един човек е загинал, а друг е бил ранен в резултат на ракетна атака от страна на нашествениците.

 

В Харков руската армия е поразила две многоетажни сгради. По предварителни данни са загинали трима души, а други около 30 са били ранени.

 

Спасителите извършват оглед на пострадалите сгради и разчистват отломките. На мястото на инцидента работят и психолози. Полицейските следователи регистрират престъпленията, извършени от врага.





"Поредната терористична атака, която отне живота на стотици хора и ги остави без дом. Това са истинските намерения на Русия: ежедневен терор над цивилни граждани", заяви Клименко.

 

На 23 януари руските войски атакуваха Украйна с ракети.

 

Кадрите на Укринформ, публикувани във Facebook, показват размерите на униоженията. Показват още и защо помощта за Украйна трябва да продължи.

 

Харков:


.

.

 

Киев:


.


.

 

Метрото на Киев по време на атаките:


.

Районът на Киев:


.

 

Двойка от Харков стои пред това, което е останало от дома ѝ след руски обстрел. Към момента се знае за трима загинали и 48 ранени в града. Спасен е мъж, според когото съпругатаи децата му са останали под развалините.

 

 

Моментът на ракетния удар на Русия по Харков: ракетата попада близо до развъдника на лабрадори. Животните и работниците са живи.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 16000 |23.01.2024 Разбити сърца: Масово самоубийство на родни путинисти заради кремълския Чичо Джим? Амин . 0| 4302 |23.01.2024 Проф. Иван Данов: Енергийните изисквания към новите сгради ще повишат стойността им . 11| 4458 |23.01.2024 Чешкият министър на отбраната: Европа да не се занимава с дреболии като климата, а да се въоръжи . 4| 4426 |23.01.2024 Светът следва да се поучи от Полша: Възстановяването на демокрацията е дори по-трудно от създаването ѝ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads