Реклама / Ads
2| 3059 |05.12.2022 НОВИНИ

Хърватия е на 1/4-финал след победа срещу Япония след драма с дузпи

.
Срещата завърши 1:1 след 90 минути игра и продължения. При дузпите тимът от Балканите бе по-добър и се класира на 1/4-финал. Вратарят на Хърватия спаси три дузпи.
 

Хърватите контролираха повече топката постепенно, но това не им спомагаше да стигат до още възможности пред вратата на Гонда. Какъв шанс за японците се откри в края на полувремето, когато Дайчи Камада беше изведен чудесно от Уатару Ендо, финтира Юранович и стреля от десетина метра към вратата на Ливакович, но прати топката над нея.

 

Две преди края на първата част азиатците изпълниха заучено от ъглов удар, а Хърватия се провали мощно, след като Гвардиол не попречи на Маеда да довкара отблизо и той го стори - 1:0 за Япония.


Секунди след подновяването на играта през втората част японците имаха шанс да удвоят своя актив чрез Камада, но ударът на японеца отиде отвън. В 49-ата Матео Ковачич опита атрактивно изпълнение, с което да шокира Гонда, но не успя. Три след това "ватрените" поискаха дузпа след единоборство между Танигучи и Петкович, но реферът остана безмълвен.


В 56-ата натискът на "огнените" даде резултат. "Ватрените" изравниха резултата, след като топката беше центрирана в наказателното поле на Япония от Деян Ловрен. Ито закъсня да блокира Перишич, който стреля от разстояние с глава, но и прекалено класно, за да преодолее Шуичи Гонда - 1:1.


При ответното нападение пък Ватару Ендо стреля с парабола към хърватската врата, но Ливакович с ефектна намеса изби в корнер. В 63-ата пък Лука Модрич и Шуичи Гонда сътвориха зрелище за зрителите в тази ситуацията, след като халфът на Реал Мадрид стреля изключително класно от воле, но Гонда се една ръка отрази удара на Модрич.


В 66-ата пък резервата Анте Будимир имаше страхотна ситуация, след като беше непокрит при центриране и ударът му с глава някак отиде аут. Единадесет след това Мая Йошида допусна грешка при сбъркан пас и даде на Перишич, който напредна. Играчът на Тотнъм бутна вляво пред Томиасу и шутира, но бранителят на Арсенал леко блокира топката, която мина встрани от японската врата.


Донякъде логично, в хода на заключителните минути темпото от двата отбора спадна, след като те не искаха да рискуват, за да не се реши всичко в редовното време и логично мачът отиде в продължения. Първият шанс в тях беше на сметката на "сините". Топката беше подадена към Шого Танигучи, чийто удар с глава отлетя аут.


В последната минута на първото продължение Каоро Митома проби през средата и стреля изключително силно към хърватската врата, но Доминик Ливакович отрази и боксира в ъглов удар.


В добавеното време на второто продължение пък пред резервата Ловро Майер се откри много изгодна възможност да направи разликата между двата отбора преди срещата да се реши от дузпи, но ударът на халфа на Рен отиде встрани от вратата, пазена от Гонда.


При дузпите:

0:0 Минамино пропуска!

0:1 Влашич вкара!

0:1 Митомо пропуска!

0:2 Брозович вкара!

1:2 Асано вкара!

1:2 Ливая стреля в гредата!

1:2 Йошида беше спрян от Ливакович!

1:3 Пашалич вкара и прати Хърватия на 1/4-финал!

 

Pen / ЯПОНИЯ - ХЪРВАТИЯ 1:1

1:0 Маеда (43)

1:1 Перишич (56)

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3287 |05.12.2022 Укрепват свлачището между Солниците и “Сарафово”, което се активира след земетресението в Турция . 7| 14374 |05.12.2022 Още за крамолата в Народния театър: Морфов не бил съгласен след ”Хъшове” да постави ”Ак бълдър чешмеси” . 0| 2980 |05.12.2022 Испанските изтребители си тръгват от България след успешна мисия . 1| 3558 |05.12.2022 Франс прес: Кристалина Георгиева трябва да се следи с повишено внимание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads