Реклама / Ads
2| 6409 |20.07.2017 НОВИНИ

Хасан Адемов: Румъния ни изпревари по средна заплата, само Албания е зад нас

.
Хасан Адемов
Соловите изпълнения относно отпадане на клас прослужено време предизвикват социален взрив. Появяването на този въпрос предизвиква публичен скандал. Казвали сме, че участието на Обединени патриоти в управлението е повод за скандал.Това каза депутатът от ДПС Хасан Адемов по БТВ.
 

Този въпрос трябва да се обсъжда от институциите. В социалната политика няма лично мнение. Ще се изказваш лично по други теми. Най-важното нещо е, че всяка година, макар и с малко, доходите се увеличават, независимо от волята на работодателите. Днес срещата на работодателите, синдикатите и премиера трябваше да се направи преди това, което обяви Валери Симеонов. Този въпрос трябва да се реши балансирано. Аргументът, че се повишава  работната заплата, без работникът да е положил усилия, не е сериозно. Напрежение между млади и стари трудно съществува. Излизащият от училищната  скамейка, едва ли има професионален опит.

 

Относно повишаване на парите за полицаите той каза: Решаването на въпроса не трябва да се прави на парче. Трябва да има цялостна политика. Има и други сектори в които се очаква да има напрежение. В България 70 на сто от работниците и служителите получават под средната работна заплата. Средната работна заплата не е масова. Вече изоставаме и от съседните страни. В Румъния средната заплата е с 200 евро  повече от нашата. Преди години България изпреварваше Румъния. Само Албания сега е зад България по ниво на доходите. Политиката на доходите трябва да е приоритет. Особено при тази демографска криза.

 

Голяма част от работодателите  знаят, че вече не могат да се намерят и ниско квалифицирани  работници. Те мислят вече различно. Ще бъдат принудени да дават повече. Заетите в България са под 67 процента. Намаляването на безработицата у нас се дължи на миграцията. Големият въпрос е за младите хора не какво са завършили, а какви стажове са завършили.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4641 |19.07.2017 Подписахме меморандум с Гърция, Румъния и Унгария за газов коридор . 0| 5843 |06.07.2017 Иван Дреновички: Изнасяме газ за Румъния . 1| 5952 |29.06.2017 България и Румъния последни в класацията по иновативност в ЕС . 0| 5705 |26.06.2017 Социалдемократ е номиниран за премиер на Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads