Реклама / Ads
0| 2563 |16.08.2022 НОВИНИ

АМ ”Хемус” била ”зазимена” напролет заради липса на плащане

.
АМ "Хемус" е била "зазимена" в началото на пролетта заради липса на плащане. Последното такова е направено от предишния служебен кабинет в края на ноември 2021 г.
 

Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след инспекция на първите два от оставащите за изграждане участъци на инфраструктурния обект. В проверката участваха също заместник-министър Захари Христов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Иванов.

 

При първия участък - от Боаза до п. в. "Дерманци" дейността не е в по-напреднала фаза, както са очаквали от изпълнителната власт. Строителят трябва да компенсира забавянето. Той ще бъде длъжен да извърши определени строителни дейности до зимния период, защото част от големите мостови съоръжения в него са напреднали. Трябва да бъдат завършени, за да не се компрометират, ако още една зима останат недовършени. Изграждането трябва да бъде завършено до средата на идната година.

 

Строителните работи при лот 2 - от "Дерманци" до Каленик" са на съвсем ранен етап, стана ясно още от думите на арх. Шишков.

 

"Пускането в експлоатация на първите три отсечки – до п. в. "Каленик“, зависи от строителството на втория, което започна най-късно. Затова работата по него не трябва да се забавя", категоричен бе той.

 

Изпълнителите на различните участъци са различни, въпреки че по документи строителят е държавното дружество "Автомагистрали“ ЕАД. Ще бъде изискана информация от държавната компания, станала печално известна с порочните възлагания по иначе законната процедура "ин хаус", за плащанията към тези фирми.

 

"Независимо от това дали ги има в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура“ или не, ще се търси възможност средствата да бъдат изплатени, така че строителният процес да продължи", посочи Шишков.

 

Шишков заяви, че не е направено нищо за узаконяване в полза на държавата на констатираното от предишния служебен кабинет незаконно строителство в участъци 4 и 5, за да не се налага да бъде разрушено и да трябва да се прави отново.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3015 |16.08.2022 Ако миналата година сметката за парно е била 200 лв., тази ще е близо 600 лв., изчисли енергиен експерт . 0| 2672 |12.08.2022 Загиналата жена на АМ ”Тракия” с детето си, е била бременна . 0| 2966 |12.08.2022 Шефът на МВР обеща развитие по казуса ”Хемус” . 0| 3039 |07.08.2022 МО: Мината край Царево била противопехотна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads