Реклама / Ads
40| 5978 |01.04.2014 НОВИНИ

Хипертонична криза отложи делото срещу Цветанов

.
Делото срещу Цветан Цветанов беше отложено за 13 май, поради неявяване на свидетеля Цветан Иванов, който се очакваше да бъде разпитан на заседанието.
 

Иванов е обяснил неявяването си с престой в болница заради хипертонична криза. предаде Фокус. Тъй като няма доказателства за уважителни причини, съдът определи Иванов да бъде доведен принудително за следващото заседание, което ще се проведе на 13 май 2014 година от 9:30 часа.

Адвокат Менко Менков отправи процесуални искания по делото срещу Цветанов.
Защитата на Цветанов поиска повторен разпит на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев. Съдът обаче не уважи това искане. Пред журналисти Менко Менков, посочи: „Става въпрос за разграничаване на периодите в разпита на Калин Георгиев, но аз считам, че това е напълно изяснено”.

За по-голяма сигурност, исках да бъде разпитан за едно изречение, което по моя преценка не е записано в протокола – за разликата между двете групи подслушвания, допълни защитата на Цветанов. Според Менков – по същество, това няма кой знае какво значение.

Съдът прие останалите искания на адвокат Менков. Той поиска Орлин Тодоров да бъде допуснат като свидетел и да се изясни дали е познавал Цветанов и какви са били отношенията му с него. Съдът прие също и искането на Менков за справка от Окръжен съд – Велико Търново за досъдебното производство срещу Орлин Тодоров, от 2009 година.

Защитата посочи да бъдат изискани на всички документи от предварителната проверка по досъдебното производство, всички протоколи от извършените процесуално-следствени действия, за да стане ясно защо са искали СРС-та, които по закон се използват, когато няма как да се докаже престъплението.

Съдът уважи и искането на Менков за справка от Министерски съвет и Министерство на вътрешните работи до края на 2010 година относно това, дали е отсъствал Цветанов, кога е отсъствал, ползвал ли е платен отпуск, отпуск по болест и кой го е замествал през това време.

Прокурорът отправи искане за справка от Държавната агенция за технически контрол за неразрешените специални разузнавателни средства относно това - по дадено разрешение за СРС, дали комуникаторите са били заявили използване на други служби.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5953 |24.03.2014 Калфин: Кризата в Украйна епизод от войната на Русия и Запада . 52| 7057 |11.03.2014 Иван Костов прогнозира три пътя на украинската криза . 36| 5168 |05.03.2014 Капон: Газовата криза започна . 10| 5780 |05.03.2014 Икономистът Овчаров увери, че няма риск от газова криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads