Реклама / Ads
0| 4463 |27.07.2016 НОВИНИ

„Хюриет”: Къщата на Гюлен става обществена тоалетна

.
Фетхуллах Гюлен
Къщата в родния град на Фетхуллах Гюлен, където той е отраснал, ще бъде превърната в обществена тоалетна. Този факт се сочи в ”Хюриет дейли нюз” като малко изнестен и твърде любопитен.
 

Сред целия поток информация за опита за преврат от 15 юли в Турция, изданието подбира няколко удивителни факти, които може да са убегнали от вниманието на обществото.

 

Един от тях е внушителното увеличаване на търсенето в интернет на отговор на въпроса "Как да спрем танк?" веднага след преврата. Това показват данни на Гугъл тренд. В интернет пространството са били подготвени дори анимации, обясняващи какво може да се направи по въпроса. Както турските медии твърдят, търговец на кебап дори успял да направи това, като напъхал дреха в ауспуха на танка, пише БТА.

 

Друга любопитна подробност е, че пучисти разпитвали местни граждани на улицата за хотела на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Мармарис. Само си представете как се натъквате на група военни, които учтиво ви питат "Извинете, къде е хотел Гранд Язъджъ?", предлага "Хюриет дейли нюз".

 

Идеята на ексцентричния кмет на Анкара Мелих Гьокчек, че Фетхуллах Гюлен може да покорява хората чрез джинове също е сред изредените от изданието любопитни детайли на преврата.

 

Друг малко известен факт е, че Фетхуллах Гюлен е служил като радист в армията по времето на Талят Айдемир, полковник, опитал да извърши два преврата през 1960-те години.

 

Интересна подробност е и че жертви на изфабрикувания заговор за преврат операция "Чук" са се опълчили срещу сегашния, този път действителен опит за преврат, пише "Хюриет дейли нюз". Един генерал и двама полковници, които след съдебен процес, проведен от гюленистки съдии и прокурори, прекарали три години зад решетките заради измисления заговор, са се изправили срещу пучистите на 15 юли, писа в. "Поста".

 

Мистериозните доларови банкноти, за които съобщават турските медии, също са сред удивителните сведения, изброени от "Хюриет дейли нюз". Според информациите те служели за комуникация и идентификация на членовете на мрежата на Гюлен чрез букви в серийния номер на банкнотите. Така например еднодоларова банкнота с "F" имали офицерите гюленисти в армията, докато членовете на общността, поставени по-ниско в йерархията на въоръжените сили, както и бизнесмените имали банкноти с буква "J" и "C". Според проправителствения в. "Заман" Гюлен раздавал банкнотите като един вид амулет, понеже на доларовата банкнота са изобразени масонски символи и фигури на илюминатите като Окото на провидението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5017 |21.07.2016 Исмаилов: Гюлен има училища и у нас; ДАНС сигурно знае . 1| 7051 |20.07.2016 Разследващи опровергаха bTV: Къщата в Кокаляне не е използвана от „Наглите” . 0| 4230 |19.07.2016 Отнеха лицензите на ”медиите на Гюлен” в Турция . 3| 10018 |19.07.2016 Е. Славкова за Фрог: ЦРУ клати властта на Ердоган чрез Гюлен - той действа и у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads